R5 3600 ve 2060 Sistemde Memory Management Mavi Ekran Hataları

karakusmehmet

Centipat
Merhabalar. Windows guncel ve orjinal, driverlar güncel.

2060 ASUS ekran kartım var.
Ryzen 5 3600 işlemci.
Crucial 16 GB RAM.
500 GB SSD.

Bu ozellıklere ragmen bazen gunde 1, bazen haftada 1 mavi ekran hatası alıyorum (Genelde Memory management.) MemTest RAM testi yapıldı, sıfır hata. Neden kaynaklanıyor bılemıyorum. Bılgınıze ihtiyacım var. Garantiye yollamadan cozum uretme sansım var mıdır? Ekran kartından kaynaklanan bır problem olabılır mı?

Ilgınılenırsenız memnun olurum.
Tesekkurler.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    66,5 KB · Görüntüleme: 147
Son düzenleyen: Moderatör:
Güncel dosyalar nerede?

Normalde uyumlu olmadan toplanmaması lazım, ince detaylara çoğu zaman bakmıyorlar. Çalışıyorsa tamam niteliğinde toplanıyor.

Güncel dosyalar derken?
Peki bu mavi ekran hatası sırf bu bahsettıgımız olaydan olabilir mi?
Cunku genelde Memory managament hatası alıyorum.
Bazen farklı mavi ekran hataları da alıyorum fakat en cok Memory management.
Arastırmalarıma gorede Memory management hatası genelde RAM hatası.
Paylaştığım linkte anakarta uyumlu RAM'leri görebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • XMP açık ise kapatın.
  • Bellekleri Memtest86 ile test edin.
  • Sorun XMP kapatmaya rağmen devam ederse bellekleri garantiye gönderin.

Güncel dosyalar derken?
Peki bu mavi ekran hatası sırf bu bahsettıgımız olaydan olabilir mi?
Sizden ilk konuda hangi dosyalar istendi? Mavi ekran tekrar aldınız tekrar güncel dosyalar isteniyor güncel dosyalar nerede diyoruz.
Verdiklerinize göre dediklerimden kaynaklı.

ASUS araçları kaldırın dedim kalkmamış, ryzenmaster kaldırın demişim kalkmamış, Afterburner kaldırın, imzamdan AIDA64 sonucunu paylaşın farklı slota takın RAM'i.

Şu an hiçbir ASUS aracı yok sistemimde ilk dediğinizde her şeyini silmiştim zaten. Ryzenmasteride kaldırmıştım. Afterburneride yeni indirdim değerlere bakmak için. RAM'i farklı slota taktım. İmza AIDA64 olayınıda anlamadım.
Şunuda söylemek isterim sizin kadar bilgili degilim bazı şeyleri istediginiz gibi yapamayabilirim yanlış bir şeyde yapmış olabilirim kusura bakmayın elimden geleni yapıyorum. Sizinde uğraştığınızın farkındayım.

İmza AIDA64 olayını da anlamadım.
Şu an hiçbir ASUS aracı yok sistemimde ilk dediğinizde her şeyini silmiştim zaten.
Verdiğin dosyalar yeniyse hala var gözüküyor.

Dediğiniz gibi bilgisayarımda ASUS aracı vardı. Program filesta ASUS adlı klasoru dırek kaldırdım. Kaldırmadan önce mavi ekran aldım ve sonra baktım kaldırdım. Şu an AIDA64'e bakıyorum. Raporu hazırlayınca buradan gönderecegim.
Son mesajınızdan bayağı süre geçmiş cevaplamamısım kusura bakmayın umarım görürsünüz.
file:///C:/Users/mehme/Desktop/Report.htm

file:///C:/Users/mehme/Desktop/Report.htm
Bu şekilde galiba.

.
Ya da böyle.
file:///C:/Users/mehme/Desktop/Report.htm#
Sizden ilk konuda hangi dosyalar istendi? Mavi ekran tekrar aldınız tekrar güncel dosyalar isteniyor güncel dosyalar nerede diyoruz.
Verdiklerinize göre dediklerimden kaynaklı.

Görmediniz galiba becerebildim mi beceremedim mi onu da bilmiyorum :(

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı