R5 3600 ve 3060 Ti 1080P’de ne kadar darboğaz yapar?

Düzgün ayarlar ve oyunlarda darboğaz yapmaz diyeyim o zaman.

Kendi sistemimde durum böyle. 1660S benim ekran kartından çok farklı değil 3600 rahat besleyecektir. Hatta kendi adıma konuşayım rahatça ayarları düşürüp FPS kazanabiliyorum pek darboğaz söz konusu değil. PUBG bir istisna en güçlü sistemlerde bile düzgün çalışmayabiliyor. Oyunun bariz sıkıntıları var çünkü oyuncu sayısı azalmasına rağmen oyun devam ettikçe FPS düşüyor, mesela eski işlemcim ile 90 FPS ile başlayıp son çemberde 45 FPS'e kadar düştüğümü hatırlıyorum o olayın üzerine oyunu silmiştim zaten bir oyun bu kadar rezil çalışmamalı.
 
Tek tek alıntı yapmayacağım , bana boş laf yapanlara ortak cevap vereyim , alın aynı kartı işlemciyi deneyin test edin , YouTubeden 2 kanaldan baktığınız kıt bilgi ile burada boşuna yanlış bilgilendirme yapmayın , ben FPS oyunları oynuyorum , 1080p düşük ayarlarda ekran kartı tam yükte çalışmıyor ise suçlusu işlemci kardeşim , ultra ayarla low ayar arasında FPS farkı yoksa , anakart mı sorun yapıyor diyelim , tabiki işlemci darboğaz yapıyor. Format bile atmadım sisteme , tıkır tıkır çalışıyor ekran kartı. Pubg bozuk bir oyun olabilir ama işlemci değişimi benim sorunumu çözdü. İyi ki 3600ü satıp 5600x almışım , b450 anakartim bir bios ile üst nesil işlemciye selamı verdi. Darısı sizlere. Ha bu arada 4 k ve ultra oynadıktan sonra ryzen 5 1600 de darboğaz yapmaz 3060ti 'a ama FPS kaç olur tahmin edin 😁😁
 
Tek tek alıntı yapmayacağım, bana boş laf yapanlara ortak cevap vereyim, alın aynı kartı işlemciyi deneyin test edin, YouTube'den 2 kanaldan baktığınız kıt bilgi ile burada boşuna yanlış bilgilendirme yapmayın, ben FPS oyunları oynuyorum, 1080p düşük ayarlarda ekran kartı tam yükte çalışmıyor ise suçlusu işlemci kardeşim, Ultra ayarla Low ayar arasında FPS farkı yoksa, anakart mı sorun yapıyor diyelim, tabii ki işlemci darboğaz yapıyor. Format bile atmadım sisteme, tıkır tıkır çalışıyor ekran kartı. PUBG bozuk bir oyun olabilir ama işlemci değişimi benim sorunumu çözdü. İyi ki 3600ü satıp 5600X almışım, B450 anakartim bir BIOS ile üst nesil işlemciye selamı verdi. Darısı sizlere. Ha bu arada 4 k ve Ultra oynadıktan sonra Ryzen 5 1600 de darboğaz yapmaz 3060 Ti'a ama FPS kaç olur tahmin edin 😁😁

Verdiğimiz cevaplara ve imzalarımızdaki sistemlere iyicene bakıp algılamaya çalışsaydınız, verdiğimiz cevapların YouTube'dan bakarak söylemediğimizi anlardınız.
 
Verdiğimiz cevaplara ve imzalarımızdaki sistemlere iyicene bakıp algılamaya çalışsaydınız, verdiğimiz cevapların YouTube'dan bakarak söylemediğimizi anlardınız.
Siz darboğaz olmadığını iddia ediyorsunuz , ben 1080p low ayar oyuncusuyum bana FPS lazım , ekran kartı tam yüke girmiyor , daha FPS verebilecek ekran kartı %70 de kalıyor , teorik olarak işlemci darboğaz değil gibi gözüküyor kullanım %30 ama çoğu oyun tekil çekirdek performansına bakıyor , özellikle FPS oyunları. Çekirdekleri tek tek ayirinca darboğaz görünüyor. Konu şu bu değil , ben tecrübemi izah ettim isteyen istediğini alsın , para sizin mal sizin.
 

Geri
Yukarı