R5 3600 ve RTX 2060 sistemde mavi ekran hataları

İşletim sistemi
Windows 10

btakkaya

Centipat
RAM
Corsair 3000mhz 2x8GB
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 EVO 500GB M2 SSD
Ekran kartı
GIGABYTE RTX 2060
Anakart
B450m s2h
İşlemci
Ryzen5 3600
Selamlar herkese iyi çalışmalar dilerim.

Sorunum yaklaşık 3 aydır var fakat sadece Word üzerinde çalışırken veya YouTube üzerinden video izlerken mavi ekran alıyorum. Oyun oynarken herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Bu sebepten fazla üstelememiştim fakat bu sabah BIOS sürümümü güncelledim. Temiz bir format attım ve sadece 3 saat içerisinde 5+ mavi ekran hatasıyla karşılaştım sorun çok can sıkıcı olmaya başladı. Chrome, Opera ve ms Edge tarayıcıların siteleri kendiliğinden çökmeye başladı fakat sayfayı yenileyince geçiyor. Memtest86 sonucu temiz çıktı. Eksik ve bozuk SYS dosyalarını onarmak rehberindeki adımları tamamladım, HD Tune Pro ile SSD'i taradım sorun çıkmadı. Sorunu nerede aramam gerektiğini bilmiyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Düzenleme BIOS güncellemesi yapmamın nedeni: Aynı sistemde geçen haftalarda PC kendiliğinden kapanıp siyah ekran veriyordu, tekrar açtığımda BIOS ekranı açılıp boot failure detected hatası alıyordum fakat BIOS'u standart başlattığımda çalışıyordu. XMP profilinde 1 ve 0 olarak ikisini de denedim, manuel olarak 26, 28, 2866 ayarlarınıda denedim fakat sorunu bulamadım.

Minidump dosyası ve İlgili görselleri ekledim.

Ryzen 5 3600.
RTX 2060 Gigabyte.
2x8GB 3000MHz RAM Corsair.
Samsung EVO 970 M.2 SSD 500GB.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, Aygıt Yöneticisi'ni açıp orada ünlem içeren aygıt var mı diye kontrol edebilir misiniz? En az bir aygıtınızda ünlem olmalı kanımca ama siz bi' kontrol edin.

Selamlar, Aygıt Yöneticisi'ni açıp orada ünlem içeren aygıt var mı diye kontrol edebilir misiniz? En az bir aygıtınızda ünlem olmalı kanımca ama siz bi' kontrol edin.

Yalnızca Seri veri yolu deneyleyicilerde (8adet mevcut) 1 USB xHCI uyumlu ana bilgisayar denetleyicisinde ünlem var fakat güncelleştirilemiyor. En iyi sürücüler zaten yüklü ibaresi çıkıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni dump dosyalarını atabilirsiniz. Ayrıca bahsettiğiniz xHCI sürücüsü yüklenmiş mi?

BIOS'u varsayılana döndürün bakalım neler olacak. Olmazsa da donanımsal bir sorun olabileceğini düşünüyorum.

BIOS'u varsayılana döndürün bakalım neler olacak. Olmazsa da donanımsal bir sorun olabileceğini düşünüyorum.

Konuda yazdığım gibi dün format atmadan önce BIOS'u varsayılana çevirmiştim. Hata vermeye devam etti XMP ayarlarından 3000MHz olarak RAM'i değiştirdim şu an onun harici hala varsayılan değerlerde. 2133MHz olarak kullandığımda da hata alıyorum ve Memtest'de yapıp hata almadığımı varsayacak olursak RAM'lerimin sağlam olduğunu düşünüyorum. Anakarttan şüphe ediyorum ama bütçem kısıtlı ve yeni anakart alıp denedikten sonra hatalarım devam ederse benim için büyük sorun olur. Sizin şüphelendiğiniz donanım hangisi?

Açık konuşmak gerekirse ben de anakarttan şüpheleniyorum. Çevrenizde sistemi test edecek bir yetkili servis vb. bir yer varsa oraya verebilirsiniz. Sürekli aynı şeyler sorun çıkarıyor ve anakart kaynaklı olabileceğini düşünmekteyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…