R5 3600 ve RTX 2060 veya RTX 2070 Sistem Toplama

• Konuyu başlatan Kise
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 890

Kise

Decapat
Öncelikle merhaba arkadaşlar.
Ben yakın zamanda bilgisayar toplayacağım, fakat alacağım parçalar konusunda çok kararsız kalıyorum açıkcası biraz endişeleniyorum tam performans vermezse diye falan çok araştırma yaptım bu konu hakkında ama yardımcı olabilecek kimseyi bulamadım ben de foruma yazmaya karar verdim.

• İşlemci: AMD Ryzen 3600.
  • Anakart: MSI X570'a Pro / Tomahawk Max / Mortar Max / (ana kart a çok takılı kaldım)
  • Ekran kartı: MSI RTX 2060 Super Gaming X 8G | MSI RTX 2070 trifrozer 8G (Şimdi ekran kartı: neredeyse ikisi de aynı fiyat ama hangisini alacağımı karar veremedim işlemci ile sıkıntı çıkarır mı ya da anakart ile mi o yüzden bunda da kararsız kaldım :))
  • RAM: Ripjaws 3600MHz 16(2x8GB) CL16.
  • Kasa: MSI 101M.
  • Sıvı soğutma: Cooler Master 240mm işlemci soğutucu.
  • SSD: Samsung 970 Evo 500 GB.
  • Monitor: MSI Optix 144 Hz FreeSync Gaming monitor.

Bunları almayı düşünüyorum ekran kartı ve anakart beni çok ikilimde biraktı karar veremedim Gigabyte anakartlar da çok iyi ama en iyi BIOS MSI diye biliyorum hiç sıkıntı yaşatmayacak ve ASUS ROG STRIX anakartlar da çok güzel hangisini önerirsiniz.
Çok arada kalıyorum şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartı B450 Tomahawk MAX almanızı öneririm. Ekran kartı 2070 tercih edebilirsiniz, 3600 güçlü bir işlemci darboğaz yapmaz. Geri kalan önerilerimi sistemi oyun odaklı kurduğunuzu varsayarak yapıyorum:
  • SSD'yi SATA SSD ile değiştirin. Oyun odaklı bir sistem için M.2 SSD'nin bir avantajı yok.
  • OC yapmayacaksanız sıvı soğutmaya ihtiyacınız yok. Hoş yapsanız bile daha ucuz bir hava soğutma iş görecektir. Arctic Esports Freezer Duo işinizi görür.
Onun dışında sistemde PSU göremedim, bu parçalar için 650-700W civarı 80+ Bronze bir şey işinizi görür.

Bence o anakart o işlemciye fazla olmuş. Bende ASUS PRİME B450M-A öneriyorum 3/1 fiyatına ve arttırdığın parayla ekran kartını dahada yukarıya çekebilirsin.

Ryzen 7 2700x wraith prism rgb fanlı işlemci daha uygun olur bence. Çünkü bu işlemcinin hem çarpan kilidi açık olduğu için overclock yapılabiliyor hem birlikte gelen soğutucusu işlemci overcloklu olsa bile soğutmayı başarabiliyor.

ASUS B450 Prime önermem, VRM'i düşük seviyeli, PBO açıkken 4.2 GHZ vermekte zorlanacaktır. P-Level overclock destekleyen anakartları öneririm. MSI B450 Tomahawk destekliyordu sanırım. Eğer ki anakart değiştirilmiyorsa, R5 3600X işlemciyi öneririm.

Sıvı soğutma ekledim ama sadece oyun için stok yeterli olur diye düşünüyorum o yüzden alternatif ekran kartı olarak RTX 2080 Super alınabilir.

RTX 2080 alternatif:

Sıvı soğutma ekledim ama sadece oyun için stok yeterli olur diye düşünüyorum o yüzden alternatif ekran kartı olarak RTX 2080 Super alınabilir.

RTX 2080 alternatif:
Teşekkür Ederim
2080 almayı düşünüyorum bende

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı