R5 3600 ve RX 5700 XT ani FPS düşmesi ve CPU GHz 0,4 fazla

Cíeł

Hectopat
Merhabalar, sistemi yeni topladım ve ani League of Legends adlı oyunda ani FPS düşüşü yaşayıp ekranım birkaç saniyeliğine 6 defa farklı aralıklarla 1-3 saniye aralıklarla kilitlendi... Sekiro, Apex Legends, Mount and Blade Bannerlord'a girdiğimde FPS değerim sabitti, bilgisayarın gücünü test edebilmem için sınırsız yapmam gerekiyor fakat bunu LoL dışında yapmayı başaramadım... İşlemci hızım ise 3, 60 temel hız diyor fakat hep 3, 90 - 4.0 GHz arasında geziyor. Masaüstünde hiçbir iş yapmamama rağmen bu böyle ve canımı sıkıyor bu durum. Bunun sebebi overclock yapılmış olması mıdır? Ve bunu ve diğer her şeyi nasıl çözebilirim?

Thermaltake versa J24 RGB Edition temperli cam mid Tower ATX bilgisayar kasası 650W 80+ güç kaynağı.
Ryzen 3600 3.6 -4.2 GHz AM4 işlemci multipack.
MSI B450M-A PRO Max DDR4 4133MHz (OC) AM4 Micro ATX anakart.
MSI Radeon RX 5700 XT Gaming X 8 GB 256 Bit ekran kartı.
XPG Spectrix D41 16 GB (2x8) 3000MHz DDR4 CL16 RGB tungsten gri RAM.
XPG Spectrix S40G RGB 256 GB M.2 SSD 3500/1200 Mbps.

Merhabalar, sistemi yeni topladım ve ani League of Legends adlı oyunda ani FPS düşüşü yaşayıp ekranım birkaç saniyeliğine 6 defa farklı aralıklarla 1-3 saniye aralıklarla kilitlendi... Sekiro, Apex Legends, Mount and Blade Bannerlord'a girdiğimde FPS değerim sabitti, bilgisayarın gücünü test edebilmem için sınırsız yapmam gerekiyor fakat bunu LoL dışında yapmayı başaramadım... İşlemci hızım ise 3, 60 temel hız diyor fakat hep 3, 90 - 4.0 GHz arasında geziyor. Masaüstünde hiçbir iş yapmamama rağmen bu böyle ve canımı sıkıyor bu durum. Bunun sebebi overclock yapılmış olması mıdır? Ve bunu ve diğer her şeyi nasıl çözebilirim?

Thermaltake versa J24 RGB Edition temperli cam mid Tower ATX bilgisayar kasası 650W 80+ güç kaynağı.
Ryzen 3600 3.6 -4.2 GHz AM4 işlemci multipack.
MSI B450M-A PRO Max DDR4 4133MHz (OC) AM4 Micro ATX anakart.
MSI Radeon RX 5700 XT Gaming X 8 GB 256 Bit ekran kartı.
XPG Spectrix D41 16 GB (2x8) 3000MHz DDR4 CL16 RGB tungsten gri RAM.
XPG Spectrix S40G RGB 256 GB M.2 SSD 3500/1200 Mbps.

Hocam konuyla alakasız olarak affınıza sığınarak bir soru sormak istiyorum. Bende J24 kasa ve B450M'a Pro Max modeli anakartı 5600 XT kartımda kullanmak istiyorum. Herhangi bir sıkıntı var mı kasa veya anakarttan memnun musunuz? Kasanın hava akışı nasıl? Anakart ve kasayı nereden, ne zaman, ne kadar aldınız? Son bir soru kasa 3 fanlı mı geldi 4 fanlı mı? Cevaplarsanız çok mutlu olurum. Teşekkürler.

Aldığım FPS değerleri gayet yüksek fakat ne yazık ki sabit, genellikle LoL oynuyorum ve FPS'im 144 sabit fakat alt Tab yaptığımda sapıtıyor FPS, 30'u vs görüyor fakat bu başka konu ve sorun... Anakarttan ne gibi bir sorun olabilir bilmiyorum detaylı anlatırsan yardımcı olmaya çalışırım, herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadım üstteki karşılaştığım sorunlar hariç, hava akışı gayet iyi olduğuna inanıyorum ısınmış bilgisayar yükün altından kalktıktan sonra birkaç dakika sonrasında normal hava üflüyordu, kasa bana dönük olduğu için mesela Metro Exodus oynarken sıcak hava üflüyor, oyunu belirli bir saat sonra kapadıktan sonra yaklaşık 3-10 dakika arasında kasa normal hava üflemesine devam ediyor. LoL'de böyle bir şey asla olmadı, her daim fanların dönme hızı normal ya da otomatikte olduğundan olsa gerek. Masaüstünde nasılsa LoL'de de aynıydı.

Serin değil fakat ideal derdim, uzun ömürlü olması için gayet yeterli ve inanıyorum ki BIOS'tan istesem en serin moda, AMD kartından fan hızını da ayarlayıp gayet daha da soğuk bir performans elde edebilirim fakat uzun ömürlü olması benim için kafi.

Bilgisayarı QP bilgisayardan satın aldım hazır linki burada: QP Gaming XT - R5 3600 / 16 GB / RX 5700 XT / 512 GB SSD Oyun Bilgisayarı.

Muhtemelen kasa 4 fanlı geldi, arkada 1, 3'de önde olmak üzere toplam 4.

QP mağazasına gittim ve bana ürünümün 2 gün sonra hazır olacağı söylendi, size de buna yakın 2 ila 4 gün arasında bir şey söylenir diye düşünüyorum.

Anakartı "411, 02 TL'ye %18 KDV eklenmiş" + kasayı "888, 98 TL + 18% KDV eklenmiş" şekilde sistemin bütün parçası ile birlikte satın aldım.

Son olarak sistemi sürekli değiştiriyorlar aynı kalmamasının sebebi stocklarında kalmamış olmasından kaynaklı olmalı, sistemim bu konudaki en yukarıdaki yorumda.

Hocam anakartı sormamın sebebi s2h modeli ile bu model arasında kalmış olmam. Anakarttan problemle ilgili bir çözüm maalesef üretemem yani.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı