Çözüldü R5 3600 ve RX 6600 XT sistem bazen açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Editörüm

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, bir sorunum var.

Bilgisayar parçalarım şu şekilde:
  • Anakart ROG STRIX B450F Gaming.
  • Ekran kartı MSI Radeon RX 6600 XT Mech 8 GB.
  • İşlemci AMD Ryzen 5 3600.
  • RAM'lar : HyperX RGB 2x8 3200 MHz CL 16 18 18.
  • XPG RAM RGB DT60 2x8 3200 MHz CL 16 18 18.
  • Power Rampage 600W
  • Hard disk SSD XPG 500 GB.
  • HyperX 240 GB SSD.
  • 1 adet HDD 150 GB Samsung hard disk.

bilgisayarım çalışırken herhangi bir sorun oluşturmuyor fakat kapattığımda açarken ekran gelmeme gibi bir sorun oluşuyor...
Bazen açılırken mavi ekran hataları alıyorum.
Açma düğmesine bastığım zaman bütün sistem çalışıyor fakat tekrardan yazmam gerekirse bazen mavi ekran sorunu alıyorum.
Bilgisayarınızı onarın, Windows 10 yükleyin gibi seçenekler gösteriyor.
Fakat birkaç kapatıp açma denemesiyle sorun çözülüyor. Bilgisayarı açıyorum. Daha sonra bu sorunla tekrar karşılaşıyorum.
Anakart güncellemesi yaptım. Windows tekrar yükledim. Sorun ara ara devam ediyor.
Benim şüphem, acaba sorun RAM'lerde mi?
Yoksa yazılımsal bir sorun mu var?
BIOS pili olabilir mi? Onu da çıkarıp söktüm taktım.

Bu sorunu çözemedim. Bilen, bilgisi olan, yetkili olan arkadaşlardan ricam, şu sorunu çözelim. şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Kardeşim şu an için Denetim Masası güç seçenekleri güç düğmelerinin yapacaklarını seçin kısmından hızlı başlatmayı aç ayarını kapattım sorun şu an devam etmiyor fakat devam ederse buraya detayları aktaracağım. Teşekkür ederim.

Kardeşim benim sorunum;
Şu an için Denetim Masası güç seçenekleri güç düğmelerinin yapacaklarını seçin kısmından hızlı başlatmayı aç ayarını kapattım sorun şu an devam etmiyor. Fakat devam ederse buraya detayları aktaracağım. Teşekkür ederim. Bunu daha önce paylaşmıştım geri dönüş yapamadım, sorunum düzeldi ve bu şekilde hallettim. Bu sorun ile karşılaşan arkadaşlar gönül rahatlığıyla yapabilirler. Bütün çıkış yollarını denemeden kesinlikle PC parçalarını uyum sorunuyla suçlamamak gerekir, teşekkür ederim.

Rica ederim, uzun bir süre geçmiş bundan dolayı konunuzu da çözüldü olarak işaretliyorum fakat sorun devam ederse çözümü mesajdan kaldırıp beni etiketlerseniz size tekrar yardımcı olurum. Umarım sorun tekrarlamaz

Çok teşekkür ederim. Evet çok uzun zaman geçti normal açılıp kapanıyor çok şükür sorunum düzeldi

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…