Tamam BIOS üzerinden PCI ex girişini 3.0 olarak değiştir.
Herkese merhaba. Bu yazımda genellikle AMD ekran kartlarında baş gösteren sıklıkla RX 5XX, RX 5XXX serisinde karşılaşılan Sisteminizde bir sürücü zaman aşımı meydana geldiğini tespit ettik ve oyun veya uygulamalarda durduk yere Yeniden Başlatma/Wattman hatasını çözümünü anlatacağım. Yararlı...
Üstteki linkte WattMan hatası yazsa da adımların tamamını uygulayın. 2. Madde hariç o siyah ekran hatası ile ilgili sorunun çözülecektir diye düşünüyorum.
BIOS üzerinde pci ex ayarını bulamadım, anakartım Gigabyte a320m s2h
Rehberde yazan diğer ayarları yaptım fakat sonuç aynı.
Şöyle bir şey keşfettim, olay görüntüleyicisinden baktım, bilgisayar kapanmadan önce Leap second data initialized from registry during boot bilgisi veriyor.
Fotoğrafları ekliyorum
Artık saniye yapılandırması güncelleştirildi.
Neden: Leap second data initialized from registry during boot
Etkinleştirilen artık saniye: true
Yeni artık saniye sayısı: 0
Eski artık saniye sayısı: 0
Sonrasında
Iommu hata raporlama başlatıldı.
Bilgisi veriyor ve sistem kapanıyor, bu 2 bilgi her kapanma öncesinde geliyor, internette çok araştırdım fakat kesin bir çözüm maalesef bulamadım.
----------Çözüm----------
Sorunu çözdüm sıcaklıktan oluyormuş, full mesh yeni bir pc kasası aldım. Aynı sorunu yaşayanlar için tavsiyem kasayı değiştirmeyi ve sıcaklıkları düşürmeyi deneyin, özellikle kasa seçerken fanlarının önünün kapalı olmamasına, kasanın yukarısında ve aşağısında toz filtreleri olup olmadığına dikkat edin.