R5 3600 vs i5 10600KF sistem

Bu ürün geçen hafta 10.999 liraya satılıyordu 2 hafta öncesinde ise 8.999 liraydı. Sinerji ve gaming.gen.tr'de 2 haftada bir ilginç sistemleri ilginç fiyatlara satışa sunuyor bence acele etmeyip takip et. Hatta sitelere girip filtrelerini ayarlayıp sık kullanılanlara ekleyip sürekli Refresh atabilirsin bir şekilde iyi bir sistemi ucuza yakalayacağını düşünüyorum.

Acaba biraz daha şey sorabilir miyim linklerle birlikte birkac linkim var hangisini tavsiye edersiniz.
Linkler:
Bu kadar bütçe en fazla 11000 TL sizde baska kasalar tavsiye edebilirsiniz.

Sinerji Wolf bu üçü arasından en alınmaz olanı, fiyat avantajı diğerlerine göre çok zayıf. O yüzden onu direkt eledim.

Ekran kartı özellikleri ikisinde de aynı GPU olarak. Soğutma bloğu olarak ASUS ROG biraz daha önde.
İşlemci olarak saf performans bakımından 10400F daha önde fakat R5 3600 gibi OC desteği yok, RAM frekansları düşük (ayrıca 10400F sistemin anakartı da RAM frekans sınırlamasına sahip), RAM modülleri olarak Kingston'u olan 10400F daha önde ancak silicon Power da iyidir. Anakart bakımından Ryzen 5 3600 sistem daha önde B450M Pro VDH ile.

Eğer toparlayacak olursak:

Benim oyum carnage 6600 XT sistemden yana. Nova 6600 XT ASUS ROG soğutmalı ekran kartına sahip ve Kingston belleklere sahip olmak gibi güzellikler barındırsa da anakart kalitesi ve işlemcinin bazı eksiklikleri ile carnage 6600 XT'nin gerisinde kalıyor. Ayrıca nova sistemin SSD kalitesi de carnage sisteminkine göre daha kötü. Bu gibi detaylardan dolayı carnage 6600 XT benim gözümde daha iyi bir sistem.

Güç olarak Ryzen işlemciler daha güçlü ama oyunlarda Intel işlemciler biraz daha performanslı oluyor görünüyor testlerde.

10600KF, 3600 ile yerleri süpürür acayip bir işlemci o. Tek sıkıntısı hakkını verecek anakart fiyatları bir tık tuzlu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı