R5 3600 Wraith Max fan hızını manuel ayarlama

Emre12345

Megapat
Katılım
18 Haziran 2016
Mesajlar
787
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Elimde R5 3600 var. Ayrıyeten Wraith Max Cooler var. Ama şu anki sesinden inanılmaz rahatsızım. Ses devamlı alçalıp yükseliyor. Allah için soğuk tutuyor işlemciyi ama. Oyunda 65-70 derecelerde geziniyor. BIOS'tan stabil normal moda alsam da, silent moda alsam da degişim olmadı. Ya bu sesin devamlı yükselip alçalmasının farklı nedeni var, ya da benim BIOS ayarları tutmuyor. Sizden ricam bana çözüm bulmanız. Manuel olarak da ayarladım. Yine olmadı. En kötü hangi derecede yüzde kaç kullanmam gerektiğini anlatın da bunu halledeyim. Yoruldum cidden ya.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu fanın sıkıntısı çok sesli olması diyorlardı zaten doğruymuş. Sırf bu yüzden almamıştım. Çözümünü bilmiyorum maalesef.

1000 devirde dönüyor ve hiç ses yok. 5600X de böyle fan kullanırsanız zaten sesi çok olur. Bu benim yaptığım gibi 1600 AF de kullanılmalı. Overclock uyguladım ona rağmen şu an 1100 küsur devirde 30 derece. Arkada bir sürü program açık ona rağmen. Ses yok.
 
Bu fanın sıkıntısı çok sesli olması diyorlardı zaten doğruymuş. Sırf bu yüzden almamıştım. Çözümünü bilmiyorum maalesef.
yüzde 70 kullanımdan sonra coşuyor. Ben yüzde 50 ile 60 arasında kullanıyorum şu an fotoğraftaki gibi. Bunu diyenler büyük ihtimal fanın ani kalkışlarından demişlerdir. Ya da r5 3600'den daha güçlü bir işlemci ile denemişlerdir. Şu anda 4 ghz'de çalışıyor. arkada bir ton program ve google sekmeleri var. 45-50 arası çalışıyor. Oyunda ise 65-70 arası. Ani çıkışları ayarlar iseniz ses sorunu yok. Dün sabahtan akşama kadar uğraşarak doğru değerlerin bunlar olduğuna inandım. Gece vakti dahi gayet sessiz çalışıyor. 200 TL verdim bu fana. Karşılığını fazlasıyla veriyor. Hee bu arada yanında gelen macun ile de denedim. Sıcaklıklar biraz fazla geldi. Sonra artic mx4 ile değiştirdim. Şu an gayet iyi, beni mutlu etti.
1648296169624.png

1000 devirde dönüyor ve hiç ses yok. 5600X de böyle fan kullanırsanız zaten sesi çok olur. Bu benim yaptığım gibi 1600 AF de kullanılmalı. Overclock uyguladım ona rağmen şu an 1100 küsur devirde 30 derece. Arkada bir sürü program açık ona rağmen. Ses yok.
1600f ile bu işlemci (r5 3600) arasında fark var ama. Benim değerler de bu. 1300 rpm'de iken de 50 derece ortalama ile çalışıyor. Ben biraz daha garantiye alıp 1500 rpm'e çıkardım. Fotoğrafta görüktüğü gibi 45 ortalama ile çalışıyor. Bu arada 4 ghz ile bu değerler. 3.6'ya sabitlesem çok daha iyi değerler alır. Güzel bir fanmış. Ben memnun kaldım. Sadece diğer konuda sana da bahsettiğim ''ara gaz'' verme durumu vardı. Bunun da nedeni ise ani mod değiştirmesiymiş. Belli rpm değerlerine sabitlediğimde ise kesildi. Şimdiki hali ortada.
1648296404967.png
 
yüzde 70 kullanımdan sonra coşuyor. Ben yüzde 50 ile 60 arasında kullanıyorum şu an fotoğraftaki gibi. Bunu diyenler büyük ihtimal fanın ani kalkışlarından demişlerdir. Ya da r5 3600'den daha güçlü bir işlemci ile denemişlerdir. Şu anda 4 ghz'de çalışıyor. arkada bir ton program ve google sekmeleri var. 45-50 arası çalışıyor. Oyunda ise 65-70 arası. Ani çıkışları ayarlar iseniz ses sorunu yok. Dün sabahtan akşama kadar uğraşarak doğru değerlerin bunlar olduğuna inandım. Gece vakti dahi gayet sessiz çalışıyor. 200 TL verdim bu fana. Karşılığını fazlasıyla veriyor. Hee bu arada yanında gelen macun ile de denedim. Sıcaklıklar biraz fazla geldi. Sonra artic mx4 ile değiştirdim. Şu an gayet iyi, beni mutlu etti.Eki Görüntüle 1342556

1600f ile bu işlemci (r5 3600) arasında fark var ama. Benim değerler de bu. 1300 rpm'de iken de 50 derece ortalama ile çalışıyor. Ben biraz daha garantiye alıp 1500 rpm'e çıkardım. Fotoğrafta görüktüğü gibi 45 ortalama ile çalışıyor. Bu arada 4 ghz ile bu değerler. 3.6'ya sabitlesem çok daha iyi değerler alır. Güzel bir fanmış. Ben memnun kaldım. Sadece diğer konuda sana da bahsettiğim ''ara gaz'' verme durumu vardı. Bunun da nedeni ise ani mod değiştirmesiymiş. Belli rpm değerlerine sabitlediğimde ise kesildi. Şimdiki hali ortada. Eki Görüntüle 1342561
Undervolt yaptınız mı?
 
Hocam bende onu alacaktım çok ses var dedikleri için almadım 3600 işlemci için Rampage iceberg light aldım şaşırdım hem çok sessiz hem de oyunlarda 59-60 derece geziyor.
 
Undervolt yaptınız mı?
Hiçbir ayar yapmadım. İleriki günlerde bir şeyler deniyeceğim. Tabi bu konuda tecrübem yok. Deneyip göreceğiz.
Hocam bende onu alacaktım çok ses var dedikleri için almadım 3600 işlemci için Rampage iceberg light aldım şaşırdım hem çok sessiz hem de oyunlarda 59-60 derece geziyor.
Benim kasa biraz küçük alınca buna yönelmek zorunda kaldım. Yoksa gider snowman alırdım.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı