R5 3600 yüksek sıcaklık

Anteros

Kilopat
Yer
Mersin
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba, R5 3600 işlemciyi RTX 2060 Super ile birlikte kullanıyorum. İşlemcide stok soğutucu takılıyken 94 dereceleri görüyordum oyunda ve arkada tarayıcı açıkken. Bu yüzden Cooler Master'ın ML240L V2 sıvı soğutucusunu aldım. Dolayısıyla şu an 49-50-52-55-56-60-64 derecelerde geziyor. Fakat sürekli bu dereceler arasında hızlıca gidip geliyor. Bu dereceyi sadece tarayıcı açıkken görüyorum. Valorant oynadığımda en fazla 67 dereceyi gördüm.

Sorum şu, Mersin gibi bir yerde ve kötü hava akışı olan bir kasada bu sıcaklıklar mümkün mü? Herhangi bir donanımda sorun olabilir mi? Önerileriniz var mıdır?

Hocam, hava sıcaklıklarını baz aldığımızda sıcaklıklarınız gayet normal. İşlemcinin sıcaklığının değişmesi de gayet normal bir olay anlattıklarınızda donanımsal bir sıkıntı göremiyorum.

BIOS'ta Core Performance Boost ayarı açıksa kapatın. Sonrasında manuel olarak frekans ve voltaj ayarı yapın. Sıcaklık dalgalanmalarına çözüm olacaktır.
CPB Auto moddaydı. Kapattım. Aynı derecelerde geziyor şu an hala. Manuel frekans ve voltaj ayarlarını nasıl yapacağım hakkında maalesef bilgi sahibi değilim. Bu konuda önerilen bir video vesaire var ise alabilirim.

CPU Core Ratio'yu 36.00'a elle ayarlamama rağmen BIOS'tan çıkıp girdiğimde ayar normale döndü. Sanırsam D.O.C.P Profilinden kaynaklı bir durum.

Hocam, hava sıcaklıklarını baz aldığımızda sıcaklıklarınız gayet normal. İşlemcinin sıcaklığının değişmesi de gayet normal bir olay anlattıklarınızda donanımsal bir sıkıntı göremiyorum.
Stok soğutucu ile kullandığımda "CPU Over Temprerature Error" dolayısıyla bilgisayarım kapanmıştı. Bu yüzden biraz kafa karışıklığı oluştu bu konuda da, soğutucuyu alırken de satıcı eleman işlemcin bozuk getir garantiye gönderelim demişti. Teşekkür ederim.

Artı -1 Eksi

Bu rehberler yardımcı olabilir.

Hocam, Ryzen 5 3600 güçlü olduğu kadar da çok ısınan bir işlemci. Ben de sırasıyla 3600, 3700X ve şu anda 5600X kullanıyorum. 3600 kullanırken stok fan ile kışın çok sorun yaşamasam da yazın stok soğutucu ile problemler yaşıyordum. Yazları CPB kapalı kullanmama rağmen thermal throat oluyordu. Sonra sıvı soğutmaya geçtim zaten, sonra da işlemci değiştirdim. Sıvı + işlemciyi satıp stoğu Wraith Prism olan 3700X'e geçmek mantıklı gelmişti.

Dediğim gibi, yaşadığımız bu sıcak havaları baz alırsak sıcaklık değerleriniz normal. Eğer tecrübeniz yoksa voltaj değerleriyle oynamanızı da tavsiye etmiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı