R5 3600'ü R5 5600'e yükseltme

stanleyv

Kilopat
Selam. Ryzen 3600 işlemcimi 5600 işlemci ile yükseltme işlemi yapacağım anakartım B450 ASUS TUF Pro son sürüm BIOS Update işlemini yaptım bunun harici bir işlem yapıyor muyuz? İkinci sorum da 3600'ü stok fan ile kullanıyordum 5600'ü de öyle kullanacağım kurulum yaparken anakartı kasadan sökmeye gerek var mı? Arka tabaka sanırım düşüyormuş işlemciyi çıkartırken, anakart kasaya monte yatay bir şekilde kurulum işlemi yapabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende 1500X'ten geçtim 5 5600'e. Benim anakartım daha eski bir model fakat araştırmalarım sonucu BIOS güncellemesi ile kullanabiliyorum ve başka da bir işlem gerekmiyor. Stok fanın montajı için arka kapağıda çıkarmanız yeterli. Anakartı sökmeye gerek yok. Yapacağınız işlemler doğrultusunda işlemci çok yorulacaksa, hiç stok fan takmakla uğraşmayıp soğutucu alın bence. Ben T6 Ultra soğutucusunu aldım. Henüz elime ulaşmadığı için bir öneride bulunamam.

Selam, B450 Tomahawk Max Ryzen 5 2600'den Ryzen 5 5600'e geçtim, BIOS Update dışında başka bir şey yapmana gerek yok.

İşlemciyi ve soğutucuyu sökmeden önce sistemi açıp 5-10 dakikalık bir stres testi yapın, AMD işlemcilerde soğutucu soğuk iken işlemciye yapışabiliyor bu da çıkarmasını zahmetli bir hale getiriyor tabii ki bunun en doğrusu videolu halde YouTube üzerinden bulabilirsin. Arka taban için ise kasanın arka kapağını sökerek işlemci soğutucuyu sökerken arkadaki plaka zaten boşta kalınca kendisini masanın üzerine bırakacaktır.

Selam, B450 Tomahawk Max Ryzen 5 2600'den Ryzen 5 5600'e geçtim, BIOS Update dışında başka bir şey yapmana gerek yok.

İşlemciyi ve soğutucuyu sökmeden önce sistemi açıp 5-10 dakikalık bir stres testi yapın, AMD işlemcilerde soğutucu soğuk iken işlemciye yapışabiliyor bu da çıkarmasını zahmetli bir hale getiriyor tabii ki bunun en doğrusu videolu halde YouTube üzerinden bulabilirsin. Arka taban için ise kasanın arka kapağını sökerek işlemci soğutucuyu sökerken arkadaki plaka zaten boşta kalınca kendisini masanın üzerine bırakacaktır.
Stresi en hızlı ve etkili ne ile gerçekteştirebiliriz ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı