R5 3600X Boşta 95 derece

Vuran53

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, işlemcime son zamanlarda bir şeyler oldu. Cok fazla ısı değişimi oluyor. Warzone oynarken bazen %70 - 75 arası sıcaklıkta. Bazen de 95 -100 derece sıcaklıklara cıkıyor. Hatta FPS kaybına bile yol açıyor sanırım bu sıcaklık oyun 30 FPS'lere düsüyor. Konuyla alaka bir çözümü olan var mı? Bir kere ısındığı zaman boştayken bile 95 -100 derece çalışıyor aşagı inmiyor kapatıp açmam gerekiyor sıcaklığın değişmesi için. Fanlar görevlerini yapmıyor desem o da değil kasanın içi buz gibi. Acaba anakarttan kaynaklanan bir sorun olabilir mi?

Not: Warzone oynarken ve PC boştayken 2 tane SS yükledim.

Dosya Ekleri

• işlemcı.jpg
    işlemcı.jpg
    207,5 KB · Görüntüleme: 72
  • bb.jpg
    bb.jpg
    209,4 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, işlemcime son zamanlarda bir şeyler oldu. Cok fazla ısı değişimi oluyor. Warzone oynarken bazen %70 - 75 arası sıcaklıkta. Bazen de 95 -100 derece sıcaklıklara cıkıyor. Hatta FPS kaybına bile yol açıyor sanırım bu sıcaklık oyun 30 FPS'lere düsüyor. Konuyla alaka bir çözümü olan var mı? Bir kere ısındığı zaman boştayken bile 95 -100 derece çalışıyor aşagı inmiyor kapatıp açmam gerekiyor sıcaklığın değişmesi için. Fanlar görevlerini yapmıyor desem o da değil kasanın içi buz gibi. Acaba anakarttan kaynaklanan bir sorun olabilir mi?

Not: Warzone oynarken ve PC boştayken 2 tane SS yükledim.

Stock fan mı kullanıyorsunuz fan hızı ne durumda tam oturduğundan emin misiniz fanın termal macun ne zaman yenilediniz.

Thermaltake TH240 ARGB CL-W286-PL12SW-a sıvı soğutmalı. 2 hafta önce değiştirdim macunu.

Dosya Ekleri

• aaa.jpg
    aaa.jpg
    236,4 KB · Görüntüleme: 52
Testi yaptım 85'lere kadar cıktı sonra kendılıgınden testi durdurdu. 35'lere geri cekıldı.

Dosya Ekleri

• resim_2023-01-07_134149352.png
    resim_2023-01-07_134149352.png
    755,5 KB · Görüntüleme: 38

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı