R5 3600X için Anakart tavsiyesi

PCIe 4.0 desteği, dediğiniz gibi yeni nesil işlemci desteği. Ayrıca çoğu anakart B450’lere göre daha dolu, daha güçlü. Kısacası yeni teknoloji. Arada bu kadar az fark varken kesinlikle B550 alınmalı. Ama 900 TL’ye Tomahawk MAX bulsanız onu önerirdim tabii ki.

Bilmediğimden soruyorum, b450 ile b550 arasında yeni çıkacak olan işlemcileri desteklemesi dışında ne fark var?
B550 chipsetinin ayrı getirileri var CPU PCIe 4.0 hatları ve chipset PCIe 3.0 hatları gibi(2 M.2 slotlu B450 chipsetli anakartlarda ikinci slot PCIe 2.0 x4 olurken B550'de PCIe 3.0 mesela), onlara pek girmiyorum. Çoğu B450 chipsetli anakartlarda ARGB girişi yok mesela, B550M PRO-VDH WIFI'da 2 tane var. B550 chipsetli anakartların genel olarak VRM'i çok daha güçlü, tabii ki modelden modele göre değişebilir ancak B550M PRO-VDH WIFI'ın VRM'i en az B450 TOMAHAWK (MAX) kadar iyi, VRM'den yana sorun yok yani.
B450 TOMAHAWK MAX ve TUF B450-PRO GAMING artık fiyatları yüzünden alınacak kartlar değil, birazcık koyunca daha iyisi alınıyor yani. Ayrıca TUF B450-PRO GAMING'i de kendim kullanıyorum, o kadar para verilmez ona.

Haklısınız eski konuları inceleyip f/p ürün olarak tuf b450-pro yu kafaya koymuştum ama günümüz için konuştuğumuzda fikrim değişti şuan açıkçası ama bütçem de malum. B550 lerin fiyat olarak en uygunu sizin yolladığınız MSİ ın modeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…