Arkadaşlar sistem nasıl özelleştirilmiş hali? Güç kaynağı sıkıntılı diye duydum ama 2018 versiyonunda sorun devam eder mı?
Kasa MB511 resimde çıkmamış.
RAM kesinlikle çift kanal olmalı, 8+8. SSD; birinci, ikinci ve üçüncü tercihim olmazdı. Mümkünse Samsung > Sandisk > WD > Kingston seçiniz (SATA). İşlemci fazla, 3600 seçilebilir bütçeyi diğer parçalara da ayırabilmek için.
Özelleştirme ile aldım qpden malesef seçenekler arasında yoktu. Ramler cift kanal adeti almamışım resme. Ram ve ssd değiştireceğim 2 3 aya kadar. Bu arada anakartı da tomahawk max modeli ile değiştirdim. Ramleri 3600 mhz ssd 512 veya 1tb m2 alacağım
RAM'leri değiştirmenize gerek yok. CL16 3600MHz overclocklanabilir diye düşünüyorum. Biraz RAM OC araştırırsanız kolayca çözersiniz. 2 program yetiyor gerekli bilgileri almak için. DRAM Calculator ve Typhoon ... bir şeydi. Muhtemelen RAM'lerimiz aynı. Ben henüz denemedim bakmadım ama baksamda 1600AF'em için 3200 üstü zaten zor. Ama siz 3600 rahat zorlarsınız. SSD olarak 860EVO öneririm.
RAM'leri değiştirmenize gerek yok. CL16 3600MHz overclocklanabilir diye düşünüyorum. Biraz RAM OC araştırırsanız kolayca çözersiniz. 2 program yetiyor gerekli bilgileri almak için. DRAM Calculator ve Typhoon ... bir şeydi. Muhtemelen RAM'lerimiz aynı. Ben henüz denemedim bakmadım ama baksamda 1600AF'em için 3200 üstü zaten zor. Ama siz 3600 rahat zorlarsınız. SSD olarak 860EVO öneririm.
ramlerin hangi mhzde hangi cl verdiğini bulamadım o kadar araştırmama rağmen
ama programlar oluyorsa çok iyi olur. çok anladığım konular değil overclock mevzusu ama bu forumda 2 ayda çok fazla bilgi edindim.
ssd olarak 870evo alma planımda vardı. okuma yazma olayı çok fark yaratır mı ? genelde oyun falan oynuyorum. profesyonel derecede de değilim, benimki tamamen zevk. eğer çok performans fark etmiyorsa 860evo alacağım.