R5 3600X RX 6600 sistem boşta 70 derece oluyor

Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem şöyle:
-3600X
-2x8 GB 3000MHz RAM.
-B450 anakart.
-RX 6600.
-Sharkoon RGB LIT-100(yan kapak açık kullanıyorum)
Yaklaşık 2 ay önce termal macun değiştirip yeni soğutucu taktım. O zamanlar boşta 50, yük altında 70 derecelerde oluyordu. Bugün tekrar kontrol ettiğimde boşta 70 yük altında 85'lerde gezmeye başladığını gördüm. Sebebi ne olabilir? 2 ayda termal macun kurur mu?

Sistem şöyle:
-3600X
-2x8 GB 3000MHz RAM.
-B450 anakart.
-RX 6600.
Yaklaşık 2 ay önce termal macun değiştirip yeni soğutucu taktım. O zamanlar boşta 50, yük altında 70 derecelerde oluyordu. Bugün tekrar kontrol ettiğimde boşta 70 yük altında 85'lerde gezmeye başladığını gördüm. Sebebi ne olabilir? 2 ayda termal macun kurur mu?
Stok soğutucu yeterli gelmiyor olabilir. Veya soğutucu çıkarıp tekrar takabilirsiniz.

Sistem şöyle:
-3600X
-2x8 GB 3000MHz RAM.
-B450 anakart.
-RX 6600.
Normalde kurumaması gerekiyor. Ancak doğru sürmemiş ya da macunun kalitesi kötü olabilir. Boşta 70 derece hiç normal bir sıcaklık değil çünkü.

Stok soğutucu yeterli gelmiyor olabilir. Veya soğutucu çıkarıp tekrar takabilirsiniz.

Yeni soğutucu taktığımı belirttim ama hangisi olduğunu söylememiştim. Snowman T6 Ultra taktım.

Normalde kurumaması gerekiyor. Ancak doğru sürmemiş ya da macunun kalitesi kötü olabilir. Boşta 70 derece hiç normal bir sıcaklık değil çünkü.

MX4 sürmüştüm.

Yeni soğutucu taktığımı belirttim ama hangisi olduğunu söylememiştim. Snowman T6 Ultra taktım.

MX4 sürmüştüm.
R5 3600 VE 3600X ısınan bir model. Büyük ihtimalle soğutucu tam oturmamış olabilir.

Benim de aklıma soğutucunun düzgün takılmamış olabileceği geldi ama başta niye düzgünce diye düşünüyorum. Belki yerinden oynamıştır. Takması oldukça zordu gerçekten.

Benim de aklıma soğutucunun düzgün takılmamış olabileceği geldi ama başta niye düzgünce diye düşünüyorum. Belki yerinden oynamıştır. Takması oldukça zordu gerçekten.
Evet hocam o model biraz öyle :/

MX4 sürmüştüm.

Benzer sorunu bende yaşıyordum. İşlemci ısınıyor falan, kronik sorun diyenler olacaktır eminim ama soğutucunuz kötü değil. Soğutmaya fazlasıyla yeterli olacak bir ürün.
Arkadaşlarında dediği gibi soğutucuyu sökün. Termal macunu tamamen temizleyin ve tekrardan macun sürün. Soğutucuyu tekrar oturduğundan emin olduktan sonra takın.
Bu arada soğutucu yeni olduğundan altındaki plakette pilastik bant oluyor. İşlemciye koyduğunuz kısımdan bahsediyorum. Onu kaldırıp kaldırmadığınızı kontrol edin. Bunu yazmamdaki temel sebep aynı durum benim de başıma gelmişti. Soğutucumun altındaki pilastik bandı kaldırmandan monte etmişlerdi. Saçma ama başıma geldiği için yazıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı