R5 3600X RX 6600 sistem boşta 70 derece oluyor

Benzer sorunu bende yaşıyordum. İşlemci ısınıyor falan, kronik sorun diyenler olacaktır eminim ama soğutucunuz kötü değil. Soğutmaya fazlasıyla yeterli olacak bir ürün.
Arkadaşlarında dediği gibi soğutucuyu sökün. Termal macunu tamamen temizleyin ve tekrardan macun sürün. Soğutucuyu tekrar oturduğundan emin olduktan sonra takın.
Bu arada soğutucu yeni olduğundan altındaki plakette pilastik bant oluyor. İşlemciye koyduğunuz kısımdan bahsediyorum. Onu kaldırıp kaldırmadığınızı kontrol edin. Bunu yazmamdaki temel sebep aynı durum benim de başıma gelmişti. Soğutucumun altındaki pilastik bandı kaldırmandan monte etmişlerdi. Saçma ama başıma geldiği için yazıyorum.

Soğutucu 2. el almıştım bu yüzden o plastik koruma zaten sökük haldeydi. 3 4 hafta daha böyle kullanıp sonra tekrardan bir bakım yapacağım muhtemelen. Evde de 2 tane MX4 var biri sahte umarım gerçeğiyle karıştırmam.

Soğutucu 2. el almıştım bu yüzden o plastik koruma zaten sökük haldeydi. 3 4 hafta daha böyle kullanıp sonra tekrardan bir bakım yapacağım muhtemelen. Evde de 2 tane MX4 var biri sahte umarım gerçeğiyle karıştırmam.
Hocam soğutucuyu aldığınız zaman test ettiniz mi? Çünkü riskli bir olay. Psu ve soğutucu test edip alınması gereken ürünler bana kalırsa.

O zaman şöyle izah edeyim. Çok uzun yıllarca kullanılan bir ürünse hava soğutuculu ürünlerde içindeki gazın ömrü var, o süre bitmiş olabilir. Yada kaçak olmuş ve içindeki gazda bitmiş olabilir. Yada üründe bir sorun vardır bilemiyorum. Çünkü ürün ikinci el. Bunun kontrolünü sizin yapmanız gerekmektedir.

Hocam soğutucuyu aldığınız zaman test ettiniz mi? Çünkü riskli bir olay. PSU ve soğutucu test edip alınması gereken ürünler bana kalırsa.

Dediğim gibi aldığım zaman bir sorun yoktu.
O zaman şöyle izah edeyim. Çok uzun yıllarca kullanılan bir ürünse hava soğutuculu ürünlerde içindeki gazın ömrü var, o süre bitmiş olabilir. Yada kaçak olmuş ve içindeki gazda bitmiş olabilir. Yada üründe bir sorun vardır bilemiyorum. Çünkü ürün ikinci el. Bunun kontrolünü sizin yapmanız gerekmektedir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı