R5 3600X ve RTX 2060S ısınıyor

Elpatron1111

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartım Tom Clancy's Rainbow Six: Siege, Witcher, Apex Legends, CS, Warzone gibi oyunlarda ortalama 75, 76 derece ile çalışıyor. Boştayken 35-50 derece arasında çalışıyor. İşlemcim ise oyunlarda 85 dereceler ile çalışıyor, bazen 90'a çıkıyor. Boşta ise 40-55 arası genellikle. Bazen saniyeliğine 70'e çıkıyor. Bana fazla geldi. Sizce değerler nasıl? Bilgisayar parçalarımı aşağıya yazıyorum.
  • İşlemci: Ryzen 5 3600X.
  • Ekran kartı: MSI Gaming RTX 2060 Super.
  • Kasam: Thermaltake versa J23.
  • Anakartım: MSI A520M-A Pro.
Bunlar dışında işlemcimde stok fan var ve kasamdakiler dışında başka ek fanlar yok. Bana değerler fazla gibi geldi. Siz de yorumlarsanız sevinirim. Bir de tam bilmiyorum ama ben bu yazıyı bugün kar yağarken yazıyorum ve bilgisayar değerleri anlattığım gibi. Yaza geldiğimizde çok fazla ısınma olur mu bilgisayarda?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam arka planda işlemciyi kullanan uygulamalar var muhtemelen onları kontrol edin. %10'luk kullanım bile etkiler o kadar ısınmasını.

Değerler gayet normal. Herhangi bir undervolt vs yapmadıysan stok fan ile işlemcinin bu sıcaklıklara çıkması gayet beklenir bir durum zira 1,4V'a kadar çıkabiliyor işlemci voltajı. Eğer konuya çok hakim değilsen ve BiOS üzerinden yapamayacakdan CTR(Clock Tuner for Ryzen) yükleyerek 1,25V'da bir tuning yapman olur. Hen 4,2 Ghz civarı frekanslar alırsın hem de 1,25V'da işlemcin çalışacağı için 15 derceyi bulabilecek sıcaklık düşüşü olur.

Bana göre ikisi de çok oynadığınız bir iki oyunu bende oynuyorum valla maksimum ekran kartında 50-55 işlemcide overclock olmasına rağmen oda aynı 50-55. Ryzen 3600 için undervolt yapmanız işinize yarar nitekim 1.4 volt ile çalışıyor bunu düşürebilirsiniz, otomatik hız aşırtmayı devre bırakabilirsiniz yada manuel overclock yapmanız işinize yarar sıcaklık konusunda, ekran kartı konusunda birşey diyemem kart nefes alamıyor ise veya kasanız içerdeki havayı atamıyor ise ısınması olağan bir durumdur ama bu kadar ısınması biraz zor gibi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı