noearty
Kilopat
Daha fazla
Merhabalar, bilgisayarımın bugün kasa temizliğini yaptım. Kasa temizliği yaparken işlemci fanı ve kasa üzerinde bulunan fanların tozunu fırça ve elektrikli süpürge yardımıyla temizledim. İşlemci üstünü ve soğutucu blok üstünü kulak çöpü ile temizledim. Daha sonra "X" şeklinde termal macunu işlemci üzerine sürüp, ağzı düz plastik bir parçayla ince tabaka haline getirdim. Gerekli montajı yaptıktan sonra (bu kısım beni biraz zorladı) bilgisayarı ilk açılış öncesi statik elektriği almak için güç bağlantısı yapmadan ve PSU aktif konumda değilken güç tuşuna 10 saniye basılı tutup bas-çek yöntemini uyguladım. Kablo bağlantılarını yaptım.
Kablo bağlantılarını yaptıktan sonra PSU aktif konuma getirerek bilgisayarı açtım. En önemli bölüm burası sanırım siyah ekranda karşıma gelen seçenekte (ne yazdığını hatırlamıyorum) çok önemli değildir diyerek "F1" butonuna bastım ve bilgisayar açıldı. Birkaç saat tarayıcıda vakit geçirdikten sonra oyun oynamak istedim ve oyun açtım (oyun ismi vermiyorum çünkü tüm oyunlarda aynı sorunla karşılaştım). Oyunu açtıktan kısa bir süre sonra bilgisayar komple kapandı ve güç tuşuna bastığımda bilgisayar açılmadı. Prizden ve PSU'dan gücü keserek tekrar bas-çek tekniğini uyguladım ve sırasıyla önce priz daha sonra PSU'mu aktif ederek bilgisayarı açtım.
Isı değerleri ve detaylı sistem özellikleri ekte var.
Sistem Özellikler:
İŞLEMCİ: AMD Ryzen 5 3600X
EKRAN KARTI: MSI GeForce RTX 2070 Super Gaming Trio
ANAKART: MSI B550M Pro VDH WIFI
RAM: GSkill Trident Z Neo RGB 16GB (2x8GB) 3600MHz DDR4 CL16
PSU: Cooler Master MWE 650W 80+ Bronze
DEPOLAMA: Samsung SSD 970 EVO Plus 500GB (500 GB, PCI-E 3.0 x4) / TOSHIBA MK5076GSX (500 GB, 5400 RPM, SATA-II) / WDC WD10JPVX-75JC3T0 (1 TB, 5400 RPM, SATA-III)
Kasa: Zalman N5 MF
Kablo bağlantılarını yaptıktan sonra PSU aktif konuma getirerek bilgisayarı açtım. En önemli bölüm burası sanırım siyah ekranda karşıma gelen seçenekte (ne yazdığını hatırlamıyorum) çok önemli değildir diyerek "F1" butonuna bastım ve bilgisayar açıldı. Birkaç saat tarayıcıda vakit geçirdikten sonra oyun oynamak istedim ve oyun açtım (oyun ismi vermiyorum çünkü tüm oyunlarda aynı sorunla karşılaştım). Oyunu açtıktan kısa bir süre sonra bilgisayar komple kapandı ve güç tuşuna bastığımda bilgisayar açılmadı. Prizden ve PSU'dan gücü keserek tekrar bas-çek tekniğini uyguladım ve sırasıyla önce priz daha sonra PSU'mu aktif ederek bilgisayarı açtım.
Isı değerleri ve detaylı sistem özellikleri ekte var.
Sistem Özellikler:
İŞLEMCİ: AMD Ryzen 5 3600X
EKRAN KARTI: MSI GeForce RTX 2070 Super Gaming Trio
ANAKART: MSI B550M Pro VDH WIFI
RAM: GSkill Trident Z Neo RGB 16GB (2x8GB) 3600MHz DDR4 CL16
PSU: Cooler Master MWE 650W 80+ Bronze
DEPOLAMA: Samsung SSD 970 EVO Plus 500GB (500 GB, PCI-E 3.0 x4) / TOSHIBA MK5076GSX (500 GB, 5400 RPM, SATA-II) / WDC WD10JPVX-75JC3T0 (1 TB, 5400 RPM, SATA-III)
Kasa: Zalman N5 MF
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: