R5 3600X'in 85 RTX 2060'ın 82 derece olması zararlı mı?

mavıuszed

Hectopat
Arkadaşlar işlemcim AMD Ryzen 5 3600X ve ekran kartım ASUS Dual RTX 2060. Diablo 4 oynarken işlemcim 86 dereceye kadar geliyor. Ekran kartım ise 81 82 civarı takılıyor. Aynı zamanda hemen ekran kartının altında bulunan M.2 SSD'im 60 dereceyi zorluyor. Kasaya genel bir soğutma gerek mi? İşlemci fanım stok fan ve kasam Gamepower mythril, yani hava akışı bayağı kötü.

Bu havalarda işlemci dereceleri normal stok soğutucu ile fakat ekran kartınızın sıcaklık değerleri biraz fazla, o da muhtemelen kasa sirkülasyonun kötü olmasından kaynaklı. Kasanızda kaç adet fan var?

İşlemcine ucuz bir hava soğutucu al. Dark Freezer X123 öneririm. Kasanın genel temizliğini yap gerekiyorsa ön paneli çıkar düzgün hava alsın bir sıkıntı olmaz.

Bu havalarda işlemci dereceleri normal stok soğutucu ile fakat ekran kartınızın sıcaklık değerleri biraz fazla, o da muhtemelen kasa sirkülasyonun kötü olmasından kaynaklı. Kasanızda kaç adet fan var?

Egzoz fanı ve ekstra 1 adet fan var. Kasanın ön panelinde fan yok.

Stok fana rağmen Diablo 4'de 86 iyi sayılır. Zaten havalar çok sıcak ve Diablo 4 de gerçekten sağlam işlemci yükü bindiriyor. @michaelscofield 'ın dediği gibi X123 ile çözülebilir.
Ekran kartı daha soğuk çalışsa iyi olur. Mümkünse kasadaki kapakları açmayı deneyin.

ASUS'un uygulamasında maximum işlemci sıcaklığı 85 derece olarak kilitlenmiş. Zaten hep 85 de takılıyor demiştim. En azından 80e kadar düşürsem drop yer miyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…