R5 4500 RTX 3050 Valorant grafik ayarı düşürmeme rağmen FPS artmıyor

Bu tür FPS oyunlarının grafikleri yüksek olmadığından dolayı ekran kartının önemi daha az oluyor. Mesela BF 5 veya Insurgency Sandstorm tarzı grafikleri de iyi olan oyunlar olsa hem işlemci hem de ekran kartının iyi olması gerekir ama CS:GO, Valorant tarzı oyunlarda grafikler zaten ahım şahım olmadığından dolayı bu tür oyunları oynamak için işlemciye daha çok önem vermek gerek. Yine de monitörünüzün Hz'sinden daha fazla FPS alıyorsanız çok da dert edilecek bir durum yok bence.

İleride sistemi Update ederken daha dikkatli olmam gerektiğini anladım. Dilim yandı ama çok da değil. Durum vahim değil yani. Valorant yayını açmak için toplamıştım ve 2x8 Dual yaparsam sorun ortadan kalkıyor verim alabiliyorum. Bir sonraki kararımda söylediklerinizi dikkate alıyor olacağım.
Çift kanal olursa dropların gitmesine ve bir miktar Boost yapmasına sağlar. Atıyorum 150-200 FPS veriyorsa bu işlemci iyi bir ihtimalle 180-210 seviyesine çıkmasını bekleyebiliriz. Şu halinden daha iyi olacaktır yalnız uçuk rakamlar bekleme.

Bir de RAM hızını kontrol et 2133MHz'de kalmasın. 3200MHz minimum iyidir bu işlemciye.

RAM hızı artırmayla alakalı bir araştırma yapayım çünkü yeterli bilgiye sahip değilim. Teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
@Horkos Görev Yöneticisi açınca hız kısmından görebilirsin kaç yazıyor.

Screenshot_1.jpg
 

Yeni konular

Geri
Yukarı