R5 4500'e yaptığım Overclock'u kaldıramıyorum

ananas_suyu

Centipat
Daha fazla  
Anakart
gigabyte b450m s2h
Arkadaşlar AMD Ryzen 5 4500 işlemcim var. Bu işlemciye zamanında. Hem BIOS'tan hem de Ryzen Master'dan overclock yaptım. Şu an ise kaldırmak istiyorum ancak kalkmıyor. Her yolu denedim BIOS sıfırlama, format atma, Ryzen Master defult ayarlara döndürme. Zaten Ryzen Master da baktığımda. Defult ayar overcloklu ayar olmuş. Yani varsayılan ayar overcloklu versiyon. Bunu nasıl düzeltebilirim yardım eder misiniz?

Önce Ryzen Master'ı komple kaldırıp sonra BIOS ayarlarını sıfırlamayı deneyebilirsin.

Varsayılan olarak CPB çerçevesinde bazı çekirdekler otomatik ve dinamik bir şekilde artar. Base frekansta sabit kalmazlar.

Önce Ryzen Master'ı komple kaldırıp sonra BIOS ayarlarını sıfırlamayı deneyebilirsin.

Varsayılan olarak CPB çerçevesinde bazı çekirdekler otomatik ve dinamik bir şekilde artar. Base frekansta sabit kalmazlar.

Ryzen Master kaldırıp. BIOS sıfırlayıp sonra format attım. Ancak olmadı yani şu an overcloklu 4.2GHz BIOS'tan ayarlayıp arada böyle0.5 saniye falan benim ayarladığı değere düşüyor sonra tekrar 4.2GHz oluyor. İşlemcim 3.6GHz Boost ise 4.1GHz sıkıntı şu sabit 4.2GHz işlemci böyle olmaması lazım.

İlginç bir sorun, down clock yapabilirsin.

Yapıyorumda öyle bir değerde sabit kalıyor. yani Boost modu çalışmıyor oda performans düşürüyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı