R5 5500 ikinci el alınır mı?

runnet

Femtopat
Daha fazla  
2. elde 1500TL'ye Ryzen 5 5500 buldum. Pazarlıkla biraz daha fiyatı indiririm. Hangi testlere sokmalıyım işlemciyi? Kargoyla gelecek, pin sıkıntısı yaşamamak için neler yapmalı?

2. elde 1500TL'ye Ryzen 5 5500 buldum. Pazarlıkla biraz daha fiyatı indiririm. Hangi testlere sokmalıyım işlemciyi? Kargoyla gelecek, pin sıkıntısı yaşamamak için neler yapmalı?

Cinebench'e sokabilirsin. Bunun dışında plastik işlemci kutuları oluyor onun içine koyabilir.

Son düzenleme:

Satıcı işlemciyi get ile mi satıyor eğer get ile satış yapıyorsa size madde madde sayacağım neler yapacağınız.

1 siparişi geçersiniz.
2 işlemci adresinize ulaştığı zaman onaylamayın
3 işlemciyi kontrol edin pinlerinde yamukluk veya daha önce de düzeltme gibi görüntü var mı pinlerin sıralamasına bakın dikkatlice sorun yoksa.
4 FurMark testini yapın eğer normal sonuçlar veriyorsa sıcaklıkta sıkıntı yoksa siparişi onaylayın.

Pinlerinde bir sorun yoksa, herhangi bir benchmark programında olması gerektiği gibi skorlar alıyorsanız alabilirsiniz. İşlemciler kolay kolay bozulmaz, ikinci el alınması en mantıklı parçalardan biridir.

4 FurMark testini yapın eğer normal sonuçlar veriyorsa sıcaklıkta sıkıntı yoksa siparişi onaylayın.

Yeni işlemci alındıktan sonra neden FurMark testi yapılsın ki?

Pinlerinde bir sorun yoksa, herhangi bir benchmark programında olması gerektiği gibi skorlar alıyorsanız alabilirsiniz. İşlemciler kolay kolay bozulmaz, ikinci el alınması en mantıklı parçalardan biridir.

Yeni işlemci alındıktan sonra neden FurMark testi yapılsın ki?

Yeni işlemcide FurMark testi kimse yapmaz ama diyor ikinci elden alacağım işlemci için ne yapmam gerekiyor diye yazmış.

Yeni işlemcide FurMark testi kimse yapmaz ama diyor ikinci elden alacağım işlemci için ne yapmam gerekiyor diye yazmış.

FurMark testi islemciyi %3-5 ancak çalıştırır, işlemci testi için kullanmak tamamen mantıksız. Cinebench R23 veya CPU-Z gibi programlar ile benchmark yapılabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı