R5 5500 RTX 4060 sistem için yükseltme tavsiyesi

Hocam merhaba elimde;
A520M k V2 5100 MHz anakart.
RTX 4060 Eagle OC 8 GB 128 bit ekran kartı.
AMD Ryzen 5 5500 işlemci.
16 GB RAM.
500GB M.2 SSD.
750W PSU.
Böyle bir sistem topladım. Neredeyse 1 yıl olacak ilk aldığım günden beri tam performans alamıyorum 180 Hz bir monitörüm var oyunlarda 180 FPS üstüne bile zar zor cıkabiliyor, arada altına düşüyor. Sizden ricam nasıl bir güncelleme yapabilirim? Anakart AM5 geçmeyi düşünüyorum ne önerirsiniz ve daha iyi performans için hangi bileşenleri yükseltmem gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ozaman isteğinin üstünde performans artışı alırsın zaten işlemci ve ram değişimi ile.

Sadece ekstra soğutucun yoksa attığım soğutucuyu al tak. Seninkine göre biraz daha sıcak çalışan bir işlemci bu çünkü.
Kule tipi yeterli olur yani sıvı soğutucu gerekli değil

Sıvı soğutmaya gerek yok attığım yeterli olur.
Tekrardan çok teşekkür ederim dediklerini deniyicem

Sıvı soğutmaya gerek yok attığım yeterli olur.
Hocam tekrardan merhaba kusura bakma rahatsız ediyorum ama birşey sormam gerek benimle aynı sisteme sahip olan bir arkadaş benden daha yüksek fps değerleri alıyor sorun neden kaynaklı olabilir

Son düzenleme:
Oyun veya bilgisayar ile alakalı bazı ayarlar daha farklı olabilir.
Windows 11 ile alakalı olabilirmi bide sistem ilk başlarda daha yüksek fps veriyordu zamanla düşmeye başladı monitör kaynaklı olabilirmi hiç bilgili değilim açıkcası para sıkıntısı olduğu içinde senin söylediklerini direkt bir anda alamıyorum ram ve soğutucu işini hallettim kenarda duruyorlar işlemci bir sonraki ay olucak ama aklımdaki sorulara bi yanıt olsun diye soruyorum

Windows 11 ile alakalı olabilir mi bir de sistem ilk başlarda daha yüksek FPS veriyordu zamanla düşmeye başladı monitör kaynaklı olabilir mi hiç bilgili değilim açıkçası para sıkıntısı olduğu içinde senin söylediklerini direkt bir anda alamıyorum RAM ve soğutucu işini hallettim kenarda duruyorlar işlemci bir sonraki ay olacak ama aklımdaki sorulara bir yanıt olsun diye soruyorum

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu dalga geçilen bir konu ama ile yarıyor :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı