R5 5500 - RX 6600 - A520M sistemde ne yükseltilebilir?

RX 6600 ve Ryzen 5 5500 zaten ideal bileşenler, bu sisteme yapılacak yatırım gereksiz masraf olur, en fazla 16 GB RAM'i satarak 32 GB'a yükseltebilirsiniz.

Kasa değiştirmek zorunda değilsiniz ama değiştirebilirsiniz. Everest çok güzel bir marka değil. Anakart da yükseltip B yonga setine geçebilirsiniz (B450 hariç).

İleride ekran kartı ve işlemci yükseltecekseniz güç kaynağını da yükseltebilirsiniz.

Hocam bu genelde fanların yağsız olmasından kaynaklanıyor, kasa fanlarının bazılarında etiketi altında ya tıpa ya da boşta delik oluyor ve fan mili gözüküyor. Eğer böyle bir alan var ve bu işlere az buçuk el yatkınlığınız var ise bir miktar gres yağı eliniz ile doldurursanız sorun ses sorunu çözülür. Yıllar önce AliExpress'den aldığım LED fanlarda benzer durum olmuştu ve yağladım, halen kardeşim kullanıyor ve 6 yıldır sistem oldukça sessiz. Sıvı yağ önermiyorum zira zamanla akıyor. Sistemede yükseltme şundan önermedim Ryzen 5 3600 ya da 5600 kullanıyor olsanız B550 ile PCI-e 4.0 avantajı elde ederdiniz ancak Ryzen 5 5500 ile bu imkan da yok. AM4 sokette de bence uzun vadeli yatırım olacak işlemciler Ryzen 7 5800x3D gibi işlemciler ki fiyat olarak artık oldukça mantıksızlar. O yüzden bu sisteme ilave bir yükseltme yerine ileride satıp daha güncel bir sisteme geçmek daha mantıklı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…