R5 5500 sisteme format atılırken anakart logosunda donup kalıyor

TeknolojiB

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar iyi akşamlar.
Bugün sabahtan beri bu sorunla uğraşıyorum fakat çözemedim bilen birisi varsa yardımcı olabilir mi?

Ryzen 5 5500 işlemci ve B450 ASUS anakart ile format atmak istiyorum ve ASUS logosunda takılıp donup kalıyor.
Boot option 1'e ve boot Override'ye Rufus ile yazdığım flashı alıyorum ve entere bastığım zaman ASUS logosunda donup kalıyor. Donduğu zaman klavye ve farenin de ışıkları gidiyor.

Not; BIOS en son sürüme güncellendi, BIOS pili çıkartılıp takıldı. Farklı RAM, ekran kartı anakart ve SSD ile denendi sonuç yine aynı.

Bundan 3 4 gün öncesine kadar sistem sorunsuz çalışıyordu.

Sistem özellikleri;

Ryzen 5 5500.
ASUS B450M K
16 GB Corsair RAM.
1TB+500GB SSD.
Kule tipi soğutma.
RTX3070 Zotac.
650W 80+ PSU.

Dosya Ekleri

• 20231207_013934.jpg
    20231207_013934.jpg
    223,2 KB · Görüntüleme: 47
  • 20231207_014013.jpg
    20231207_014013.jpg
    78,7 KB · Görüntüleme: 49
Flash diskin UEFI yazıldığından ve disk durumunun AHCI olduğuna emin olun.
flash disk uefi hocam ve disk durumu da ahci ( raid ve legacy değil )

Flash diskin UEFI yazıldığından ve disk durumunun AHCI olduğuna emin olun.
Şakasız sabahtan beri bununla uğraşıyorum. CSM kapatmalar, secure boot kapatmalar ssd kablosunun yerini değiştirmeler falan ama maalesef yine bir çözüme ulaşamadım.

Flash diskin sağlam olduğuna emin olun. Eğer eminseniz diski rufus ile değil media creation tool ile otomatik yazdırın. Son olarak diske secure erase atarak deneyin.

Flash diskin sağlam olduğuna emin olun. Eğer eminseniz diski rufus ile değil media creation tool ile otomatik yazdırın. Son olarak diske secure erase atarak deneyin.
Hocam aslında anlamayan birisi değilim. İşin ticaretini de yapıyorum aylık 20den fazla cihaz satıyorum ama ilk defa bu şekilde bir sorun ile karşılaştım. Flash diski sorunsuz çünkü bugün 2 cihaza daha format attım. Rufus veya media ile alakalı olacağını sanmıyorum ama yarın dediklerinizi deneyeceğim.

Deneyip olumsuz olursa başka öneriniz var mı 😂

Hocam aslında anlamayan birisi değilim. İşin ticaretini de yapıyorum aylık 20den fazla cihaz satıyorum ama ilk defa bu şekilde bir sorun ile karşılaştım. Flash diski sorunsuz çünkü bugün 2 cihaza daha format attım. Rufus veya media ile alakalı olacağını sanmıyorum ama yarın dediklerinizi deneyeceğim.

Deneyip olumsuz olursa başka öneriniz var mı 😂
O zaman bu işlerde nokta atışı olmayacağını bilirsiniz hocam. Deneme yanılma ile kontrol edin. Farklı flash, farklı disk, tek slot ram, vs. bazen sorun gözünüzün önündedir ama uzakta ararsınız. Kesin sorun basittir ve komplike düşünmüşsünüzdür. Yarın için bol şans 👊

O zaman bu işlerde nokta atışı olmayacağını bilirsiniz hocam. Deneme yanılma ile kontrol edin. Farklı flash, farklı disk, tek slot ram, vs. bazen sorun gözünüzün önündedir ama uzakta ararsınız. Kesin sorun basittir ve komplike düşünmüşsünüzdür. Yarın için bol şans 👊
Tekrardan teşekkür ediyorum yardımınız için. İyi geceler.

USB 2.0'dan dener misin format atmayı. Mouse ve klavyeyide 2.0 çıkışına tak. Flash bellekten ya da içindeki yazılımdan şüphelendim.

Windows'un keni sitesinden tekrar ISO dosyası indirin ve Rufus ile UEFI olarak tekrar yazın. Flash belleği mutlaka değiştirin. USB kaç olduğunun önemi de yok değişik olsun yeter.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı