R5 5500 ve B450M sistemde görüntü gelmiyor

emre8569

Kilopat
Daha fazla  
Dostlar, iyi Sosyaller. Sizlere iki sorum var. Yeni aldığım işlemci ile anakartı sisteme taktım ama kasanın fanı ve işlemci fanı dönmesine ragmen ekran kartı ilk 5 saniye fan döndürmesi gerekirken döndürmüyor, görüntü de gelmiyor. BIOS güncel olmadığından mı yapıyor bunu? İkinci sorum ise anakartın sol üst kısmında görseldeki gibi bir yer var, 2 tane 4'lü pin olan kablo var işlemci besleme soketiymiş sanırı,m 8 pini takmam gerekiyor mu? Şimdiden teşekkürler.

Evet. 8 Pin'in tamamını takmak zorundasın.

Anakart BIOS'u güncel değilse görüntü vermez. Başka işlemci yada bilgisayar varsa BIOS güncelleme diski hazırlayın.
Evet bu arada pin girişlerinin hepsi takılmak zorunda. Bir de öyle dene yine görüntü gelmezse BIOS güncellemesi deneyin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda senin yaşadığın sorunun muhtemelen aynısı var B450 anakartlar Ryzen 5000 serisi işlemcileri BIOS update atmadan çalıştırmıyor bildiğim kadarıyla BIOS update sorununu çözecektir.

Ayrıca evet takman gerekiyor 8 pini.

BIOS güncel değil ise görüntü alamazsınız ve tabii ekran kartınız da vardır umuyorum. İşlemci güç girişi 6+2 veya tek 8 pin olan kabloyu takın. Kablo üzerinde CPU yazar.

Teşekkür ederim hepinize sorunumu anlamış oldum arkadaşımda 3600 işlemci var güncellemeyi bu işlemci ile yapabilir miyim?

Teşekkür ederim hepinize sorunumu anlamış oldum arkadaşımda 3600 işlemci var güncellemeyi bu işlemci ile yapabilir miyim?
Yapabilirsin dostum. Anakartının kutusunun üstünde ''Ryzen 3000 series'' tarzı bir ibare bulunuyordur zaten. İyi akşamlar dilerim.

Dostlar maalesef hal olmadı dediğiniz gibi yapıp 3600 işlemci ile BIOS'u güncelledim ama 3600 ile PC sağlıklı şekilde çalışırken 5500 de görüntü bile vermiyor sorun başka neyde olabilir BIOS da ayar falan var mı?

Hangi BIOS sürümünü yüklediniz?
Ekran kartı modeliniz ne?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…