R5 5500 ve Gigabyte A320M-S2H uyumlu mu?

emrtopcuu

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar yardımcı olursanız beni çok mutlu edersiniz. Ryzen 5 5500 işlemci siparişini verdim fakat günlerdir araştırıp beynimin bulandığı bir konu var.
Şu anki sistemim: AMD RX 570 4 GB
AMD Ryzen 3 1300X
XPG 8x2 3000 MHz RAM
1 TB hard disk 500 GB SSD
Gigabyte A320M-S2H BIOS F56A Sürümü

Gel gelelim mühim konuya. Anakartım yetersiz farkındayım eski bir anakart fakat kendi sitesinden baktığımda CPU Support kısmında Ryzen 5 5500 işlemcisini F55 BIOS sürümü ile desteklediğini görüyorum. Bütçe yetersizliği sebebi ile şu anlık sadece işlemci alabilmek durumundayım. BIOS sürümümü eski işlemcim ile son sürüm olan F56A sürümüne güncelledim. Herhangi bir uyumsuzluk olur mu acaba? Bana yardımcı olun...

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar yardımcı olursanız beni çok mutlu edersiniz. Ryzen 5 5500 işlemci siparişini verdim fakat günlerdir araştırıp beynimin bulandığı bir konu var.
AMD Ryzen 3 1300X
XPG 8x2 3000 MHz RAM

Gel gelelim mühim konuya. Anakartım yetersiz farkındayım eski bir anakart fakat kendi sitesinden baktığımda CPU Support kısmında Ryzen 5 5500 işlemcisini F55 BIOS sürümü ile desteklediğini görüyorum. Bütçe yetersizliği sebebi ile şu anlık sadece işlemci alabilmek durumundayım. BIOS sürümümü eski işlemcim ile son sürüm olan F56A sürümüne güncelledim. Herhangi bir uyumsuzluk olur mu acaba? Bana yardımcı olun...
Anakartın F55 bios sürümü ile 5. nesil desteği kazanmış. Neden bir sorun çıkartsın.

Uyumlu ama öncesinde eski işlemci ile BIOS güncellemesi yapılmalı.
F54 sürümünden anakartın son sürümü olan F56A sürümüne eski işlemci ile geçiş yaptım

Anakartın F55 bios sürümü ile 5. nesil desteği kazanmış. Neden bir sorun çıkartsın.
bazı yerlerde bazı siteler veya kullanıcılar desteklemediğini belirtiyordu gerildim bu sebeple

Bazı siteler yerine direk ürünün kendi sitesinden bilgi edinmen daha doğru olur.
haklısınız zaten gigabyte'nin resmi sitesinden de uyumluluğu olduğunu doğruladım fakat bu veya başka forumdaki bazı arkadaşlar desteklemesine rağmen çalışmadığını vesaire yazmış o yüzden gerildim...

AMD Ryzen 3 1300X
XPG 8x2 3000 MHz RAM

Selamlar hocam konuyu hortlatıyorum kusura bakmayın. Bende de aynı anakart var. Ryzen 5500 siparişi verdim yarın gelecek. A320m s2h ana kartta çalıştı mı görüntü geldi mi? İşlemci uydumu sormak istedim.

Selam hocam konuyu hortlatıyorum kusura bakmayın. Bende de aynı anakart var. Ryzen 5500 siparişi verdim yarın gelecek. A320M S2H ana kartta çalıştı mı görüntü geldi mi? İşlemci uydumu sormak istedim.

BIOS sürümü güncelse uyumlu olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı