R5 5600 - 3060 sistemde hangi parçalar değişmeli?

Şu MSI kasanın tasarımını çok seviyorum, yanında da PSU XPG kasayla aynıya geliyor. Arada Gold ve Bronze PSU farkı var. Parça parça almak zorunda kalabilirim diye çekiniyorum, çok arada kaldım MSI kötü mü, değil ama XPG çok daha büyük avantaj. Tabii bir anda o para verilebilir mi, ceplere sormak lazım. Banka kartım yok, peşin vereceğim için paramı biriktirmem uzun sürebilir.

O sistemin PSU sunun filtre kalitesinin zayıf olduğunu ve ince celik yapısı kullanıldığını
Duymuştum bir araştırabilirsin.

Hocam ileride soket değişmeyi düşüneceksen RAM alma ölü yatırım olacaktır.
PSU konusunda çok içli dışlı değilim.

C tier bir PSU. A650bnl full range ile yakın sanırım.

Kasa da bu mantıklı olur sanırım.

Mümkün olduğunca iyisini aramaya çalıştım biraz aşmış olabilirim

Corsair kasa güzelmiş. Soket değişmeyi aşırı düşünmüyorum, 5600 yıllarca yetecek bir CPU tahminimce. Eğer yetmezse bile 8 core 16 thread bir AM4 işlemci düşünebilirim 5800X gibi.

Bahsettiğiniz PSU'nun 650'liği sepetimde halihazırda ama bunu da not aldım. @Wlixe'nin dediği gibi ayrı ayrı almak biraz kalite düşüklüğüne sebep olabiliyor. Ama tabii, bütçesel problemler varsa buna zorunda kalıyoruz. Bahsettiğiniz Corsair kasayı da beğendim. MSI kasa da güzel, bu da, XPG de... Ne yapacağım bilmiyorum. Sanırım kasa - PSU dengesi tamamen bütçeme bakıyor.

MSI MAG a-bn serisi pek iyi değil. Bu bütçelerde kasa ve PSU'yu birlikte almak daha mantıklı oluyor.

Tekte alıyorsa XPG Valor alabilir içinde Kyber 750 watt var ama ATX 3.1 değildi sanırım. Bn serisi hiç alınmaz değil aslında ayrı ayrı alınacaksa değerlendirilebilir ancak. Toplu 5K verebilirse dediğim gibi XPG olabilir.

Maalesef hocam bütçe çok önemli. Tekte XPG alıp geçmek kafayı daha rahatta yapabilir. He biraz kasa kalitesi Corsair'e göre geride olabilir sonuçta kasa+PSU amacı genellikle F/P oranı tutturmaktır.

Bu kasanın içindeki öyle değil diye bir şey duymuştum. Emin olamadım.
Benim de kulağıma çalındı ama satıcıyla alakalı bir olaydı sanırım. Attığım kasada XPG Kyber var.
Ürün açıklaması kısmında alta inerseniz PSU'nun fotoğrafını koymuşlar, görebilirsiniz.

Evet teşekkürler. O olay sanırım Gaming Gen TR'nin kendi sitesinde yaşanmıştı.

12VHPWR olduğunu linkte belirtmişler. Genel olarak mantıklı bir kasa. Tek şikayet edenler büyük GPU kullananlar olmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…