R5 5600 boşta 60 dereceyi görüyor

Jelatin olsa 100 dereceyi görür. Muhtemelen macun düzgün sürülmemi.
Ya azırzalı ya montaj hatalı.

Sıvı soğutma dandik direkt. Ondan kaynaklı da olabilir. Vatan'daki "sözde" teknik eleman macunu yanlış sürmüş olabilir veya dandik bir şey sürmüştür.

Teşekkürler.

İşlemcim Ryzen 5600 ve soğutucum sıvı soğutucu ve boşta 50-60 derece arasında geziyor ve bu normal mi? Oyunlarda falan mesela Valorant'ta 80 dereceyi gördüm. Normal mi?

Montajının hatalı olduğunu düşünmüyorum direkt hazır sistem çünkü.

Direkt vatan biligidayarda montajı yapıldı montajla alakalı bir problem olduğunu düşünmüyorum.
Bir keresinde hazır aldığım sistemde stok soğutucu montajı düzgün yapılmamıştı, pini bile takılmamıştı. Bu kadar emin olmanızı önermem.

Direkt vatan biligidayarda montajı yapıldı montajla alakalı bir problem olduğunu düşünmüyorum.
Ben Ryzen 3100'lü sistemimi Vatan'dan toplamıştım. Sistem sıcaklığı boşta 40-50 derece arası oynuyordu. Hayatımda hiç elimi sürmediğim işlemci sök-tak macerasına bu sıcaklık acaba macunun yanlış sürülmesinden midir diyerek el attım. Kule tipi soğutucuyu söktüğümde inanılmaz bir durum ile karşılaştım. Soğutucu tabanından jelatin sökülmeden montaj yapılmış. Sıcaklık 40 derecenin altına düşmüştü. Korkmayın ve kendiniz sakin adımlarla kontrol edin montajını.

Teşekkürler.

Montajının hatalı olduğunu düşünmüyorum direkt hazır sistem çünkü.

Bir keresinde hazır aldığım sistemde stok soğutucu montajı düzgün yapılmamıştı, PIN'i bile takılmamıştı. Bu kadar emin olmanızı önermem.

Doğru söylüyorsunuz.

Ben Ryzen 3100'lü sistemimi Vatan'dan toplamıştım. Sistem sıcaklığı boşta 40-50 derece arası oynuyordu. Hayatımda hiç elimi sürmediğim işlemci sök-tak macerasına bu sıcaklık acaba macunun yanlış sürülmesinden midir diyerek el attım. Kule tipi soğutucuyu söktüğümde inanılmaz bir durum ile karşılaştım. Soğutucu tabanından jelatin sökülmeden montaj yapılmış. Sıcaklık 40 derecenin altına düşmüştü. Korkmayın ve kendiniz sakin adımlarla kontrol edin montajını.

O kadar usta değilim.

Bende de böyle bir sorun vardı kasanın yerini değiştirerek, temizleyerek ve güç planını düzenleyerek çözdüm.

Temiz yeri iyi kada mash ama hala bu sıcaklıklarda ve boşta bile 4400 MHz de.

Temiz yeri iyi kada mash ama hala bu sıcaklıklarda ve boşta bile 4400 MHz de.

Acaba boştaki hızı yüzünden bu kadar ısınıyor olabilir mi?

Sıvı soğutma dandik direkt. Ondan kaynaklı da olabilir. Vatan'daki "sözde" teknik eleman macunu yanlış sürmüş olabilir veya dandik bir şey sürmüştür.

Alakası yok benimki kuletipiyle valorannta 43 derece.

Full yükte Max 76 derece.

Hocam Cinebench R23 multicore testinde Max 76 derece gördüm iyi bir değer mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı