R5 5600 boştayken 70 derece

ZapsiN

Decapat
Daha fazla  
R5 5600 işlemcinin stok soğutucusunu kullanıyorum. Havalar sıcak olsa bile stok soğutucuyla boştayken 70 derece görmesi normal mi? Voltaj vesaire düşürmem mi gerekir? Sistemi alalı 4 gün oldu.
CPU boşta 60 70 derece arası, CPU package ise 80'lerde geziyor. Soğutucuyu değiştirmemin yeterli olacağını sanmıyorum.
Ha bir de sanırım kasa fanları anakarta bağlı değil sadece çalışıyorlar ama uygulamadan ya da BIOS'tan gözükmüyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı olayı ben Cpb açık iken yaşıyordum hatta kule tipi ile, sonrasında acaba montajı mı sıkıntılı yaptım diye stok soğutucuya geçtim boşta Cpb kapalı halde 45-55 arası seyretmekte oyunlara girdiğimde ise max 82'yi görmüş durumdayım. Eğer stok fanla Cpb açık bir şekilde oyunlara girseydim yüksek ihtimal 90-95'lere sıcaklık varabilirdi. Ama siz Cpb kapalı halde windowsta 70 dereceleri görüyor demişsiniz, bilgisayarı açar açmaz 70'e çıkıyorsa vb normal fakat 5 dakika geçtikten sonra hala 70'lerde ise bi termal macun kontrolü sağlamanızı öneririm veyahut virüs taraması yaptırın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…