R5 5600 GTX 1650 ile darboğaz yapar mı?

Sawyzee

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 11400F & GTX1650
İşlemcim şu an aktif i5 11400F. Valorant ve CS2 oynuyorum çoğunlukla ve artık oyunlarda FPS düşüşü yaşıyorum. Valorant'ta 200 Max görüyorum ortalama 180-150 geziyor, savasta da düşüyor. CS'de Max 150 alıyorum, savasta falan düşüyor. Bu sebepten Intel'den AMD'ye geçmeyi düşünüyorum ama kafama dank eden konu: R5 5600 ekran kartıma darboğaz yapar mı ve beni memnun eder mi şu anki işlemci yerine?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcim şu an aktif i5 11400F. Valorant ve CS2 oynuyorum çoğunlukla ve artık oyunlarda FPS düşüşü yaşıyorum. Valorant'ta 200 Max görüyorum ortalama 180-150 geziyor, savasta da düşüyor. CS'de Max 150 alıyorum, savasta falan düşüyor. Bu sebepten Intel'den AMD'ye geçmeyi düşünüyorum ama kafama dank eden konu: R5 5600 ekran kartıma darboğaz yapar mı ve beni memnun eder mi şu anki işlemci yerine?
Hocam fps dususunun sebebi darboğaz değil gibi görünüyor sıcaklık değerlerinizi biliyor musunuz?

aşağı yukarı amd de öyle

Darboğaz yapmaz hatta laptop tarafında sevilen ikilidir.

Hayır işlemciniz RX6700-RX 6700 XT'ye kadar 1080P'de rahatlıkla besleyebilir. Üstünü de besler ama ufak ufak darboğazlar RX6700'den belki RX 6700 XT'den sonra başlar.

Darboğaz yapmaz hatta laptop tarafında sevilen ikilidir.

Laptoptaki ile masaüstündeki aynı işlemciler değil.

Hayır işlemciniz RX6700-RX 6700 XT'ye kadar 1080P'de rahatlıkla besleyebilir. Üstünü de besler ama ufak ufak darboğazlar RX6700'den belki RX 6700 XT'den sonra başlar.

Laptoptaki ile masaüstündeki aynı işlemciler değil.
Aynı olmadığını bende biliyorum hocam ama darboğaz yapmayacak sistem bu .

Aynı olmadığını ben de biliyorum hocam ama darboğaz yapmayacak sistem bu.

Darboğaz yapmaz zaten ama bilgi kirliliğine sebep veriyorsunuz. Laptop tarafında sevilen bir ikili dediğiniz kısmın konu ile uzaktan yakından alakası yok. Bahsettiğiniz işlemci R5 5600H ve laptoplardaki ekran kartları da mobil işlemciler.

Darboğaz yapmaz zaten ama bilgi kirliliğine sebep veriyorsunuz. Laptop tarafında sevilen bir ikili dediğiniz kısmın konu ile uzaktan yakından alakası yok. Bahsettiğiniz işlemci R5 5600H ve laptoplardaki ekran kartları da mobil işlemciler.
Hocam boluyorum fakat i5 11400f zaten ryzen 5 5500 e rakip. Ryzen 5 5600 geçmeye gerek yok gibi duruyor sorun fps düşüşlerinde.

Hocam dediğini anladım zaten örnek olarak söylemiştim .

Hocam boluyorum fakat i5 11400F zaten Ryzen 5 5500'e rakip. Ryzen 5 5600 geçmeye gerek yok gibi duruyor sorun FPS düşüşlerinde.

O konuda yorum yapmadım hocam sadece darboğaz konusunda bilgi vermek istedim. Intel işlemcileri pek fazla incelemediğim için yanlış bilgi vermek istemem. Dediğiniz gibi ise geçmeye gerek olmayabilir evet.

Hocam dediğini anladım zaten örnek olarak söylemiştim.

Örnek yanlış bilgi içerdiği için uyardım zaten bende hocam. Başka birisi burada gördüğü mesaj ile yanlış bir bilgi öğrenmiş olabilir bu yüzden. Örneğin zaten aynı işlemcilermiş taşınabilir olsun bari diye düşünüp R5 5600-GTX1650 masaüstü almak yerine R5 5600H-GTX1650 laptop almak gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı