R5 5600 için 55 derece sıcaklık ideal mi?

Daha fazla  
İşlemci
Ryzen 5 5600
R5 5600 işlemcim için bir kule tipi fan aldım fakat şöyle bir sorun vardı: Bu soğutucunun fanları Rainbow'du ve benim tüm kasam ARGB fanlardan oluştuğu için çirkin bir görüntü oluşturdu, bende bu yüzden soğutucunun üstündeki fanları çıkartıp bildiğimiz 6 pinli ARGB fan taktım ve hızını Max yaptım (şimdiden söyleyeceklere söyleyeyim, fanlar çok sessiz) ve işlemcim 10 dakikalık OCCT Extreme testinde Max 57, ort 55 dereceyi görüyor, sizce ideal mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
R5 5600 işlemcim için bir kule tipi fan aldım fakat şöyle bir sorun vardı: Bu soğutucunun fanları Rainbow'du ve benim tüm kasam ARGB fanlardan oluştuğu için çirkin bir görüntü oluşturdu, bende bu yüzden soğutucunun üstündeki fanları çıkartıp bildiğimiz 6 pinli ARGB fan taktım ve hızını Max yaptım (şimdiden söyleyeceklere söyleyeyim, fanlar çok sessiz) ve işlemcim 10 dakikalık OCCT Extreme testinde Max 57, ort 55 dereceyi görüyor, sizce ideal mi?

Çok ideal hocam benim 7500 F 80 derece görüyor ama o kadar az olması da anormal gibi soğutucun ne? Hangi programla yaptın testi?

Düşük bile.

Çok ideal hocam benim 7500 F 80 derece görüyor ama o kadar az olması da anormal gibi soğutucun ne? Hangi programla yaptın testi?

Dedim ya OCCT ile yaptım testi, 2. monitörden kesin olsun diye hw monitör üzerinden takip ettim, kullandığım soğutucu Gametech HD6.2Pro ama dediğim gibi bu soğutucunun kendi fanlarını çıkartıp yerine Inter-tech kristal fanlarını taktım.

1717550542361.png

Kasama çok daha canlı renkler veren ARGB fanlar aldığım için bunları çıkarmıştım ama şimdi işlemciyi soğutuyorlar. Ve şunu belirtmem lazım kasa 6 fanlı, belki hava akışı iyi olduğundandır.

Son düzenleme:
1717550752216.png

Kasanın güncel hali bu, normalde ekran kartının altında 1 tane fan vardı ancak lazım olduğu için söktüm, üst paneldeki 2 fanıda egzoz yapmak yerine öndekini içeri üflecek arkadakini egzoz olarak kullandım.

Ben 240mm sıvı soğutma ile 65 derece görüyorum.

Maşallah hocam, işlemci ne?

Aynı soğutucu olan arkadaşlara sorduğum zaman 70 75 aldıklarını söylediler, önceden bir konu açmıştım kule tipi soğutucunun fanlarını değiştirmek mantıklı mı diye, orada bazıları gereksiz olduğunu veya yeni almam gerektiğini söyledi ama tüm dedikleri boşa çıktı anlaşılan.

Arkadaşta 5700x var ucuz dark sıvı soğutma ile benden serin çalışıyor 60ı geçmiyor belki uygulama ile ilgilide olabilir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı