sence kendim mi güncelleyim bilgisayarcıya fln mı götüreyim?Evet, güncelleme gerekecektir. Zaten BIOS sürümünüz eski kalmış, yeni bir işlemci almasanız bile güncellemenizi tavsiye ederim.
Şu anki işlemciniz takılıyken BIOS'u güncelleyebilirsiniz.
![]()
A320M-A PRO | Motherboard | MSI Global
Best AMD AM4 A320 Micro ATX motherboard, USB 3.2 Gen 1, MSI PROtr.msi.com
En güncel olarak 2 sürüm bulunmakta, üstteki Beta BIOS. İndirip kurarsanız bir problem yaşayacağınızı sanmam ama yine de riskli. O yüzden bir alttaki BIOS sürümünü indirip kurabilirsiniz.
Eki Görüntüle 1775174
İndirmeniz gereken güncel BIOS:
7C51v16.zip
Çok zor bir işlem değil kendiniz de yapabilirsiniz. Sadece BIOS güncellenirken sistemin gücünün kesilmediğinden emin olun. Elektrik kesintisi vb. durumları sık yaşıyorsanız riskli olabilir. Gerçi bu işlem maksimum 5 dakika sürüyor; ama ne olur ne olmaz.
Aşağıya bir video bırakıyorum, tam da sizin anakartınızla çekmiş arkadaş videoyu. Videodaki BIOS yerine benim paylaştığım 7C51v16.zip BIOS'unu indirmeniz gerekiyor, onun dışında tüm işlemler aynı.
Ama uğraşmak istemiyorsanız bir bilgisayarcıya da götürebilirsiniz. Götürdüğünüz anda hemen yapsın, takip edin. Makinenin içinden bir şeyler uçurmasın.
Çok zor bir işlem değil kendiniz de yapabilirsiniz. Sadece BIOS güncellenirken sistemin gücünün kesilmediğinden emin olun. Elektrik kesintisi vb. durumları sık yaşıyorsanız riskli olabilir. Gerçi bu işlem maksimum 5 dakika sürüyor; ama ne olur ne olmaz.
Aşağıya bir video bırakıyorum, tam da sizin anakartınızla çekmiş arkadaş videoyu. Videodaki BIOS yerine benim paylaştığım 7C51v16.zip BIOS'unu indirmeniz gerekiyor, onun dışında tüm işlemler aynı.
Ama uğraşmak istemiyorsanız bir bilgisayarcıya da götürebilirsiniz. Götürdüğünüz anda hemen yapsın, takip edin. Makinenin içinden bir şeyler uçurmasın.
rahatlattın aga saolasınGüncellemeyi yapıp bitirdiğiniz anda bu muymuş diyeceksiniz. Endişe edecek bir durum yok. Her işte risk vardır bunu bilerek girin tabii ki.
Güncellemeler sistemin stabilitesi için önemli. Ama tabii bu işlere çok hakim olmayan veya uğraşmak istemeyen kişiler durup dururken güncelleme işine girmek istemeyebilir doğal olarak. Ama sizin durumunuzda işlemci değişimi var, mutlaka BIOS güncellemeniz lazım işlemciyi taktığınızda siyah ekran almamak için. Uyumluluğu güncel BIOS sağlıyor.
ben açtığım zaman bu sürüm yok ama hocam doğru anakartı yazdığına emin misinBazı anakartlarda PC'yi açmadan sadece içinde güncel BIOS olan flash belleği takarak güncelleme özelliği var ama sizinkinde bu yok sanırım. Bu özelliğin MSI tarafındaki ismi BIOS Flashback.
Bunu indirebilirsiniz: https://download.msi.com/bos_exe/mb/7C51v16.zip
İkinci sıra. Beta'nın altındaki.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.