R5 5600, Intel Arc A750 sistem yükseltme önerisi

werst06

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel Arc A750 - Rysen 5 5600 - Asus Prime B550 M-K - 16GB Ram - MLD M300 500GB - Kıoxıa Excerıa Pro 1TB - Thermalright Assasin King 120 SE - XPG Kyber 750W
Merhaba dostlar, sizlerle fikir alışverişi yapmak istiyorum daha öncesinden bu konuyu açmıştım fakat o dönemlerde Ryzen 5 5600G işlemciye sahiptim birkaç ay önce 5600'e geçiş yaptım ve farkı açık ara hissettim. Başka hangi parçaları değiştirmem gerekli onları sırasıyla yazarsanız memnun kalırım.

Sistemim şu şekilde;

Anakart: ASUS Prime B550 M-K
İşlemci: Ryzen 5 5600.
Ekran kartı: Intel Arc a750.
RAM: 16 G.Skill
SSD: MLD M300 500 GB.

Ekipmanlarım;
MSI MAG 256F 180 Hz
SteelSeries Prime.
HyperX Cloud 3
GTX marka blue switch, geçici olarak kısa süre vadiyle aldığım bir klavye.

Açıkçası depolama yetersizliğinden ve kullandığım SSD'nin yavaş yavaş vaktini doldurmasından ötürü bir adet daha SSD alasım var.

Son düzenleme:
Cevabı kendiniz vermişsiniz zaten. İhtiyacınıza göre 1-2 TB M.2 SSD alabilirsiniz. Exceria Plus G3 ya da bütçe varsa Pro modeli güzel gider 200-300 TL'lik heatsink ile. Yetersizse RAM 32 GB'a çıkabilir. Bunlar haricinde ekran kartından memnunsanız değiştirmeye gerek yok.

Cevabı kendiniz vermişsiniz zaten. İhtiyacınıza göre 1-2 TB M.2 SSD alabilirsiniz. Exceria Plus G3 ya da bütçe varsa Pro modeli güzel gider 200-300 TL'lik heatsink ile. Yetersizse RAM 32 GB'a çıkabilir. Bunlar haricinde ekran kartından memnunsanız değiştirmeye gerek yok.

Exceria Pro alabiliyorum, bugün alıcaktım fakat biraz aklım bulanmıştı başka forumdan bir kullanıcı yüzünden. Fiyatta dalgalanmalar oluyormuş ancak şuan 2950 Tl'ye alabilmekteyken alma taraftarıyım ayrıyeten soğutucu bloğu veya band gibi bir şey bulunuyor hangisini tercih etmeliyim?

Ayrıyeten RAM'de şu an Dual channel kullanıyorum 4 slotun hepsini doldursam olumsuz bir durum yaşanır mı?

3000 TL bandında bir klavye bulamadım, önerin var mıdır hocam?

Ayrıyeten soğutucu bloğu veya band gibi bir şey bulunmuyor hangisini tercih etmeliyim?

Ayrıyeten RAM'de şu an Dual channel kullanıyorum 4 slotun hepsini doldursam olumsuz bir durum yaşanır mı?
Yaşamazsınız. RAM'ler yine dual channel olarak çalışır. Bire bir aynı seti bulmaya bakın, bulamazsanız uğraştırır ama yeni kit alıp elinizdeki kiti satın.

Ben de çok bilmiyorum açıkçası. Kendim Steelseries Apex 3 kullanıyorum ve memnunum. Düz membran klavye ve bilek destekli. İsterseniz bunun için ayrı konu açabilirsiniz. Altta yeni bir konu açılmış ona da bakabilirsiniz. Aula ve Ajazz marka mekanik klavye önermişler 2000 TL bandında.

Yaşamazsınız. RAM'ler yine Dual channel olarak çalışır. Bire bir aynı seti bulmaya bakın, bulamazsanız uğraştırır ama yeni kit alıp elinizdeki kiti satın.

Ben de çok bilmiyorum açıkçası. Kendim SteelSeries Apex 3 kullanıyorum ve memnunum. Düz membran klavye ve bilek destekli. İsterseniz bunun için ayrı konu açabilirsiniz. Altta yeni bir konu açılmış ona da bakabilirsiniz. Aula ve Ajazz marka mekanik klavye önermişler 2000 TL bandında.

Sağ olasın hocam, Exceria Pro soğutucu bloğu olmadan ciddi anlamda çok ısınmakta mı? Ben sadece oyun için kullanacağım bu SSD'yi, halihazırda kullandığımda ise Windows kalacaktır.

Isınıyor hocam. Özellikle de yük altında. Muhakkak soğutucu ile kullanın. Bence Pro modelini ana SSD yapın ve en üst slota heatsink ile takın. Diğer SSD'yi 2. slota takın. Çünkü 2. slot ekran kartına denk geliyor. Heatsink ekran kartına temas edebilir ve takılmasını engelleyebilir. Hiç uğraşmak istemezseniz SATA SSD alın geçin.

Isınıyor hocam. Özellikle de yük altında. Muhakkak soğutucu ile kullanın. Bence Pro modelini ana SSD yapın ve en üst slota heatsink ile takın. Diğer SSD'yi 2. slota takın. Çünkü 2. slot ekran kartına denk geliyor. Heatsink ekran kartına temas edebilir ve takılmasını engelleyebilir. Hiç uğraşmak istemezseniz SATA SSD alın geçin.

Ekran kartını çıkartmayı pek bilmiyorum, araştırarak öğrenirim. Ekran kartının altında kalan kısım gen 3 üstte kalan ise gen 4 desteklemekte bu yüzden bende Pro'yu tercih ediyordum. SATA biraz yavaş kalmaz mı hocam, kimse önermiyor sanırsam artık SATA versiyonu.

SATA biraz yavaş kalmaz mı hocam, kimse önermiyor sanırsam artık SATA versiyonu.
Hala hızlı. Oyunlar için gayet yeterli. Hatta format atarken M.2 yerine yanlışlıkla SATA SSD'ye Windows kurdum. O kadar hızlı yüklendi ki fark etmedim hangisi hangisi.
Ekran kartının altında kalan kısım gen 3 üstte kalan ise gen 4 desteklemekte bu yüzden bende Pro'yu tercih ediyordum.
Tamam o zaman üste Pro'yu takarsınız.
Ekran kartını çıkartmayı pek bilmiyorum, araştırarak öğrenirim.
Youtube'dan bir sürü video bulabilirsiniz.

Alttaki klavye acayip iyi fiyata inmiş. Hemen alın.

Son düzenleme:
Hala hızlı. Oyunlar için gayet yeterli. Hatta format atarken M.2 yerine yanlışlıkla SATA SSD'ye Windows kurdum. O kadar hızlı yüklendi ki fark etmedim hangisi hangisi.

Tamam o zaman üste Pro'yu takarsınız.

YouTube'dan bir sürü video bulabilirsiniz.

Alttaki klavye acayip iyi fiyata inmiş. Hemen alın.

5860 TL'den işlem görüyor hocam, piyasa değeri şu an bu ancak Pazarama'da 2700 TL. Alınır mı? Güzel bir ürün müdür? 2700 TL bu klavye için çok iyi fiyat zatende defolu olabilme açısından...

Fiyat yanlış girilmiş sepete eklenmiyor. :) 5860 TL en düşük amazonda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı