R5 5600, Intel Arc A750 sistem yükseltme önerisi

Yanlış girmişler fiyatı düzelttiler. Amazon'da 2700 TL idi. 2700 TL'ye bedava ben Apex 3'ü 2000'e almıştım.
Direkt alırdım hocam, amazonda zaten hali hazırda sepetim bekliyor kartımda kayıtlıydı. Belki siparişide iptal etmezlerdi. Başka önerin var mıdır, steelseries, asus vb. bana uzun ömürlü arkası sağlam bir marka olsun yeterli.

Membran olması sorun değilse kendi klavyemi tavsiye edebilirim yine. TKL versiyonu da var daha uygun fiyata. Şuanki fiyatını hak etmiyor diyorlar ama gayet sağlam bir klavye.

Bunun haricinde ayrı bir konu açsanız klavye için iyi olur. Daha bilgili arkadaşlar daha iyi tavsiyeler verebilirler.

Membran olması sorun değilse kendi klavyemi tavsiye edebilirim yine. TKL versiyonu da var daha uygun fiyata. Şu anki fiyatını hak etmiyor diyorlar ama gayet sağlam bir klavye.

Bunun haricinde ayrı bir konu açsanız klavye için iyi olur. Daha bilgili arkadaşlar daha iyi tavsiyeler verebilirler.

Sağ olasın hocam membran türünde maalesef bende istemiyorum. Konuyu açtım fakat birkaç kişi dışında yanıt vermediğinden sana sorayım dedim.

Steelseries, Asus vb. bana uzun ömürlü arkası sağlam bir marka olsun yeterli.
Madem böyle demişsiniz eski işyerinde kullandığım klavye vardı. Aşağıya linkini bıraktım. Genel olarak kodlama için kullandım, pek oyun oynamadım. Red mekanik switch ve bilek destekli bir klavye idi. Gayet güzeldi herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Tek kötü yanı ses açma kapama için ayrı multimedya tuşunun olmamasıydı. Kriter bilindik bir marka ve sağlamlıksa bu klavyeyi de tercih edebilirsiniz.

Sistemin son hali şu şekildedir;

Anakart: ASUS Prime B550 MK
İşlemci: Ryzen 5 5600
Ekran Kartı: Intel Arc A750
RAM: G.Skill 3600 MHz 16 GB RAM
SSD: MLD M300 500GB + Kioxia Exceria Pro 1TB M.2 SSD
Soğutma: Thermalright Assasin King 120SE
PSU: Power Boost 650W 80+

Harici olarak sadece SSD ekledim, kasanın son hali bu şekildedir sizce sırada neyi değiştirmem gerekli?

Güç kaynağı iyi değil. Onu değiştirebilirsiniz. Performans olarak bir etkisi olmayacak ama sistemi iyi bir güç kaynağına emanet etmenizde fayda var. Alta birkaç tane seçenek bıraktım.

Bu son hamle ile beraber sistem nihai haline ulaşıyor. Daha fazla yatırım yapmanıza gerek yok. Kullanabildiğiniz kadar kullanın. İleride satıp yeni bir sisteme geçersiniz.

Aslında ekran kartıma teklif gelmişti bende değiştirmek istiyordum fakat bütçemi ayalayamadım hocam. AMD ekran kartına geçsem daha iyi olur mu?

Intel Arc A750 için 6000 TL teklif gelmişti dün, maalesef kabul edemedim. Ürünümünde garantisi var, az kullandığım ve yormadan kullandığım bir ürün olduğundan garantisiz bir ekran kartı alasımda yoktu ikinci el olarak.

Attığın ürünlerden high power markası iyi midir, nzxt çoğunlukla duyduğum bir marka aralarında ise msı pahalı kalıyor 400 TL farka kesinlikle değiceğini düşünüyorum fakat 650W olması biraz yetersiz kalır mı acabasıı yarattı bende.

Ekran kartından memnun değil miydiniz? 6000 TL civarına RX 6600 gibi ekran kartları alırsınız. Bence uğraştığınıza değmez boş verin.

Ben memnunum hocam, diğer kullanıcılar pek sevmediğinden bir de teklif gelince acaba satsam mı diye düşünmüştüm. Satmasamda durur bir kenarda ileride alacağım ekran kartına bir şey olursa onu takar devam ederim.

Güç kaynağını acilen mi değiştirmem gereklidir hocam, sisteme açık açık zarar mı vermiş olurum eğer değiştirmezsem?

Attığın ürünlerden high power markası iyi midir, nzxt çoğunlukla duyduğum bir marka aralarında ise msı pahalı kalıyor 400 TL farka kesinlikle değiceğini düşünüyorum fakat 650W olması biraz yetersiz kalır mı acabasıı yarattı bende.
Şu anki Power Boost bile çalıştırıyor sistemi. Daha verimli ve iyi bir 650W PSU neden yeterli olmasın ki? Bütün güç kaynaklarını PSU Tier List içerisinden en az Tier C olacak şekilde seçtim. NZXT güzel bir tercih olur.

Satıcılar arasından Aptek'i seçmeyin. Bir videosuna denk gelmiştim, Ryzen 7 7800X3D işlemciyi gitmişler hiç koruma altına almadan kocaman bir kutunun içine atıp kargoya vermişler. Tabi taşıma esnasında işlemci kutunun içinde hoplaya hoplaya hasar görmüş. Müşteri de bunu fark edip direkt videoya çekerek kutu açılımını yapmış. O kadar para veriliyor yapılan muamele gerçekten rezil. Satıcılar arasından İncehesap en iyisi görünüyor. Onu tercih edebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı