R5 5600 ısınıyor

Kasanın modeli nedir? Bazı kasalarda fan alsan bile etki göremezsin.

Rampage Grand 600W.

Önce termal macun yenileyin ve güzel bir kasa temizliği yapın. İşe yaramazsa kule tipi fan alabilirsiniz. Onun için ayrıca öneri konusu açıp kasa marka model verirseniz yardımcı olacaklardır.

Yapıyorum temizliğini vs ama macun değişmek için soğutucuyu çıkarmadım işlemci soğutucuya yapışıp elimde patlamasın diye.

Ben i5 650 işlemcimi 6 yıl macun değiştirmeden kullandım GTA4 vb oyunlar oynarken en sonunda işlemci yanmıştı :)
İlginç bir durum, işlemcinin "yanması" dediğimiz bozulma genelde anakarttan gelen voltajda sıkıntı olursa yaşanıyor sıcaklıktan ziyade. Dediğiniz işlemci çok eski belki onun da bi payı olabilir.
Hocam stok fan kullandığınızı düşünmüyorum.
Stok değil ama 92mm fanlı bi soğutucum var, kasa boyutlarından dolayı 120mm takamamıştım. Yine de soğutması zor bir işlemci değil stok fan gayet iş görüyor.

Kule tipi soğutucular ekran kartıyla sorun yaşamazlar. Ama kasanızın derinliğiyle sorun yaşayabilirsiniz yani her kasanın desteklediği bir yükseklik vardır. Bundan büyük bir soğutucu alırsanız cam yan kapağı kapayamazsınız. Ayrıca oyun oynayan birisiyseniz her sene termal macun yenilemenizde fayda var. Kule tipi soğutucu stok soğutucudan 2 kattan daha fazla soğutma performansı sağlar. Rahat edersiniz yani. Kasanızın fanları temiz görünüyor. Toz temizliğini düzenli yapıyorunuz anladığım kadarıyla.

Kasaya düzgün hava girişi olmadığından normaldende fazla ısınıyor CS2 de 85'lere ulaşıyor camla ilgili sorun olacağını sanmıyorum yeterince derin.

Rampage Grand 600W.

Yapıyorum temizliğini vs ama macun değişmek için soğutucuyu çıkarmadım işlemci soğutucuya yapışıp elimde patlamasın diye.

Hacağım eni sonunda macunu değiştirmek için soğutucuyu çıkarmanız gerek.
Bu modeli öneririm bende var gayet güzel soğutuyor kasanızla da uyuyor ama yine de kontrol edin derim.

hocam aynı işlemci bende de vardı sizin gibi 1 yıl termal macun değişmedim ve stok fan olarak kullandım işlemci valorantta bile 90 derece oluyordu baldurs gate 3 de 96 dereceyi görüyordu ve fps düşüşü yapıyordu ThermalRight Phantom Spirit 120 SE kule tipi soğutucu aldım macunları yeniledim ve sonuc valorantta 60 dereceye düştü baldurs gate 3 de 70 dereceyi görüyor max fps artışı var bariz şekilde
yapışan stok fanı bu videodaki gibi sorunsuz çıkartabilirsin
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kasanın önü kapalı, hava akışı iyi olmayacak bir kasa. Ön tarafa bir tane fan tak bir de uyumlu bir kule tipi soğutucu al yeterli.

Üst kısımdan direkt kule soğutuya hava verecek şekilde 1 tane takmayı düşünüyorum dediğiniz gibi önündeki hava delikleri çok küçük.

Hocam stok fan kullandığınızı düşünmüyorum.

Ryzen serisinde stok fan kullanılmamalı zaten. Maksimum yarım saatlik bir soğutucu işi için işlemci ve kendine o eziyeti çektirmemek lazım. Bilmiyorsan kasayı sırtlarsın götürürsün bilgisayarcıya 200 liraya yapar.

İlginç bir durum, işlemcinin "yanması" dediğimiz bozulma genelde anakarttan gelen voltajda sıkıntı olursa yaşanıyor sıcaklıktan ziyade. Dediğiniz işlemci çok eski belki onun da bir payı olabilir.

Stok değil ama 92mm fanlı bir soğutucum var, kasa boyutlarından dolayı 120mm takamamıştım. Yine de soğutması zor bir işlemci değil stok fan gayet iş görüyor.

Hocam arkadas hem stok fan kullanıyor hem de 2 senedir termal macun değişmemiş. Şahsen ben stok fanla 90 dereceleri görüyordum 1080p de. Siz 2K da 75 diyorsunuz. Arkadaşınkinin sizden daha çok ısınması normal geldi bana.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı