R5 5600 işlemci oyunlarda 90 derece oluyor

Princee

Picopat
Daha fazla  
İşlemcim oyunlarda 90 derece oluyor işlemci 5 5600 yeni aldım ve termal macununu yeni yeniledim. Isı derecesi normal mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Stok fanın montajını kontrol et. O 4 vidayı sağlam sık.
Termal macunu kararında sürdüysen dediğim gibi montajdadır sorun.
Yazın 85-90 hatta üstünü görebilir bu işlemci de kışın bu ayalarda ve bakımlı 5600 stok fan ile 70-80 civarında gezer.

Değil. Bence 70 derece üstü görülmesi bir sorun.
Soğutucu yetmiyor olabilir, soğutucu tam oturtmamış olabilir vs.
Stok fan kullanıyorsanız güçlendirin.

Bu tür işlemciler bu sıcaklıklarda çalışmaya uygundur. Yani işlemcin bu sıcaklıktan doğrudan zarar görmez. Fakat bilgisayarını daha sağlıklı kullanman için daha ferah çalışması gerekir. Bu bağlamda, stok fan R5 5600 için yetmeyebiliyor. Macunlamada da problem olabilir lakin stok fan belli bir noktada yetmeyebiliyor. Kesin olarak konuşmak hatalı olacak çünkü salt parça sıcaklığı, bulunduğu ortam sıcaklığı gibi bir çok değişken mevcut. İyisi mi siz daha güçlü bir soğutucu fan alın. Makul fiyatlara daha güçlü soğutucular bulabilirsiniz. İşlemciyi ileride güncellerim (örneğin r5 7500f gibi) diyorsanız kule tipi fiyatı 1-2 bin lira civarında olan "Thermalright Peerless Assassin" modeline yönelebilirsiniz. Fiyatı daha makul tutmak istiyorsanız yine soğutucuya dair bir konu açarsanız oradan yardımcı olunur.

boşta 50 dereceye düşmekte trojen vb şeyler yemiş olabirmiyim
Bir takım virüslerin kullanımı artırması sebebi ile sıcaklık değerlerinde artış görünülebilir. Fakat bahsettiğiniz stok fan ile yük bindiren bir oyun oynadığınızda sıcaklığın artmasını olağan görüyorum. Yani yükte 80-90 dereceleri görmenize şaşırmadım. Boşta 50 dereceler de normal zaten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı