R5 5600 işlemci stok fan performansı nasıldır?

daywalkers

Megapat
Daha fazla  
İşlemciyi bugün aldım ve stok fan ile bazı stres testlerine soktum. Cinebench'te multi Core'da maksimum 92 dereceyi görüyordum akabinde kasanın yan kapağını çıkarıp tekrar aynı testi uyguladığımda sonuç bu:
Neredeyse 10 derecelik fark mevcut. Bu sizce de çok iyi bir sonuç değil mi?

Dosya Ekleri

• image.jpg
    257,9 KB · Görüntüleme: 43

Değil. Stok fan çok yetersiz. Bir kule tipi soğutucu almanızı öneririm.

Maksimum 87 pek de iyi değil açıkcası.

Bu sıcaklıkta normal çok fazla ısınır ama kule soğutucu alıp serin serin 65 derece oyun oynayabilirsin. Last of Us gibi oyunlarda kule soğutucu yetmez mesela.

Yani 5600 stok soğutucu ile kullanmalık model değil ama 86-87 derece aşırı sıkıntı değil fakat 95'e yaklaştıkça tehlikeli tabii eğer soğutucu almaya bütçeniz yoksa undervolt yaparak iyi değerler alacağınızı düşünüyorum.

Bendeki 5600 2x120mm fanlı kule tipi soğutucuyla stress testinde 57 dereceyi geçmiyor yan kapak kapalı şekilde. Kasanın hava akışı iyi değil eğer iyi olsaydı kapağı açınca sıcaklığın aşırı düşmezdi.

Arkadaşlar stok fan ile kullanmayacağım zaten. Büyük çoğunlukla rekabetçi oyunlar oynuyorum dolayısıyla bu derecelere hiçbir zaman ulaşmıyorum adı üstünde sınırları zorlayan testler bunlar… Almayı düşündüğüm fan modeller ID COOLING’in 2 modeli vardı onlar ve Arctic Freezer 34 eSports Duo modeli. Bu konuyu açmamdaki sebep, bir kasa kapağı 10 derecelik farka neden oluyorsa bu tarz işlemcileri stok fanla kullanmak zorunda kalan arkadaşlara bir fikir olması açısındandır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…