R5 5600 PBO+co ayarları nasıl olmalı?

Hocam boşta 40 derece demişsiniz. Benim 4.6GHz boşta 47-48'lerde. Değerleriniz fazla iyi. Fanlarınız Auto da mı yoksa full devirde mi?

Hocam soğutma için sizin ne kullandığınızı bilmiyorum ama zaten kullandığım Phantom Spirit biraz fazla 5600 için. Bu sebeple OC olmadan 28 dereceyi bulduğum oluyor. Tamamen Auto ayarlar ile kullanıyorum.

Eki Görüntüle 2516679

Hocam 2 haricinde hepsi için dediğiniz hatayı verdi ne yapmam gerekiyor.

Hocam -20 ye düşürdüğümde 10 dakika içinde hiç hata vermedi. R23 te aynı puanı aldım hocam 11562 yine
Hocam tahmin ettiğim gibi. En hızlı core`larınız -25`i büyük ihtimalle kabul etmiyor. Ryzen Master indirip en hızlı core`larınız hangisi diye bakıp onları -20 diğer her şeyi -25 yapıp deneyin yine Prime95 ile. Hata veren core olursa onu azaltacaksınız 25`ten 20`ye.

Ben mesela en hızlı core`lar -25 yiyordu Cinebench testinde ama Prime95 ile o hatayı alıyordum ya da oyunlarda falan yeniden başlatıyordu kendini bilgisayar. Hepsini teker teker -15, -20, -25 diye yaptım. Prime95`te gördüğünüz o hata torture test failed on worker 3 diyor mesela. Bunun anlamı core 3`e yaptığınız eksi CO`yu yemiyor ve testte çalışmayı bırakıyor ya da oyunlarda ya da testlerde stabil olmuyor ki zaten yine aynı puanı almışsınız stabil olmayan -25 ile.

Hocam tahmin ettiğim gibi. En hızlı Core'larınız -25'i büyük ihtimalle kabul etmiyor. Ryzen Master indirip en hızlı Core'larınız hangisi diye bakıp onları -20 diğer her şeyi -25 yapıp deneyin yine Prime95 ile. Hata veren Core olursa onu azaltacaksınız 25'ten 20'ye.

Ben mesela en hızlı Core'lar -25 yiyordu Cinebench testinde ama Prime95 ile o hatayı alıyordum ya da oyunlarda falan yeniden başlatıyordu kendini bilgisayar. Hepsini teker teker -15, -20, -25 diye yaptım. Prime95'te gördüğünüz o hata torture test failed on worker 3 diyor mesela. Bunun anlamı Core 3'e yaptığınız eksi Co'yu yemiyor ve testte çalışmayı bırakıyor ya da oyunlarda ya da testlerde stabil olmuyor ki zaten yine aynı puanı almışsınız stabil olmayan -25 ile.

Hocam peki böyle kullanmaya devam etsem ne olur şu an iyi mi sizce.

Prime95 ile 10 dakika içinde "torture test failed on worker 3" falan gibi bir hata veriyor mu kontrol edin. Eğer vermiyorsa sıkıntısız kullanabilirsiniz. Yani zaten oyunlarda da çok bir artısı yok ve -20 bütün corelar için iyi bir değer uğraşmanıza daha fazla gerek yok. Sadece oyunlarda falan yeniden başlatma olursa bakarız tekrar değerlerle oynamaya.

Prime95 ile 10 dakika içinde "torture test failed on worker 3" falan gibi bir hata veriyor mu kontrol edin. Eğer vermiyorsa sıkıntısız kullanabilirsiniz. Yani zaten oyunlarda da çok bir artısı yok ve -20 bütün Core'lar için iyi bir değer uğraşmanıza daha fazla gerek yok. Sadece oyunlarda falan yeniden başlatma olursa bakarız tekrar değerlerle oynamaya.

Teşekkür ederim hocam yardımlarınız için -20 değerde 10 dakika boyunca hiç hata almamıştım bu ayarlar iyiyse daha fazla uğraşmak istemiyorum.

Teşekkür ederim hocam yardımlarınız için -20 değerde 10 dakika boyunca hiç hata almamıştım bu ayarlar iyiyse daha fazla uğraşmak istemiyorum.
Aynen hocam oyunlarda etkisi gözükmüyor zaten aşırı iyi bir ekran kartınız yoksa uğraşmanıza hiç gerek yok daha fazla. Sadece oyun oynarken yeniden başlarsa bilgisayarınız ya da boştayken o zaman buraya tekrar yazarsınız.

Aynen hocam oyunlarda etkisi gözükmüyor zaten aşırı iyi bir ekran kartınız yoksa uğraşmanıza hiç gerek yok daha fazla. Sadece oyun oynarken yeniden başlarsa bilgisayarınız ya da boştayken o zaman buraya tekrar yazarsınız.

Çok teşekkür ederim hocam yardımlarınız için eğer uyarmasaydınız -25'te kullanmaya devam edecektim çok sağ olun.

Ryzen Master'ı indir, oradan Curve Optimizer Per Core testi yap. Test bittiğinde sana her çekirdek için değerleri verecek, değeri en düşük çekirdeğin değerini baz alıp onu BIOS'tan gireceksin. Zaten X işlemci olmadığı için PBO ayarın maksimum +200Mhz ile sınırlı, sen de +150-200 gibi bir değer verirsin. Bu kurulumla stabil gidersin diye tahmin ediyorum. Eğer yüksek FPS'li bir oyunda restart yersen ya CO değerini 5 arttırırsın, ya da PBO değerini 50 düşürürsün.

Ryzen Master'ı indir, oradan Curve Optimizer per Core testi yap. Test bittiğinde sana her çekirdek için değerleri verecek, değeri en düşük çekirdeğin değerini baz alıp onu BIOS'tan gireceksin. Zaten X işlemci olmadığı için PBO ayarın maksimum +200MHz ile sınırlı, sen de +150-200 gibi bir değer verirsin. Bu kurulumla stabil gidersin diye tahmin ediyorum. Eğer yüksek FPS'li bir oyunda restart yersen ya co değerini 5 arttırırsın, ya da PBO değerini 50 düşürürsün.

Teşekkür ederim hocam all cores -20 kullanmayı düşünüyorum böyle stabil gibi duruyor.

Dosya Ekleri

• Adsızf25135.jpg
    Adsızf25135.jpg
    206,8 KB · Görüntüleme: 17

Technopat Haberler

Geri
Yukarı