Selamlar. Bu sabah Ryzen 5 3600 işlemcimi sattım ve Ryzen 5 5600'ü siparişleyeceğim, ama öncesinde aklıma bir şey takıldı. Sistemim ne kadar kullanıyor? İleride takacağım ekran kartını kaldırır mı?
PSU: MSI 650bn. Sitesinde 12v kanalından 648W verdiği yazıyor.
3080'e kadar kaldırır, işlemci olarak 5700X tercih etsen daha iyi olur. Aradaki fiyat farkı az olduğu için söylüyorum. Ekran kartı güncellemesini de 3. nesil değil de 4. nesle yapsan daha iyi olur. 5. nesil kartlar piyasada yerini alsın ikinci el piyasası canlanır.
3080'e kadar kaldırır, işlemci olarak 5700X tercih etsen daha iyi olur. Aradaki fiyat farkı az olduğu için söylüyorum. Ekran kartı güncellemesini de 3. nesil değil de 4. nesle yapsan daha iyi olur. 5. nesil kartlar piyasada yerini alsın ikinci el piyasası canlanır.
RTX 3070 Ti veya RTX 3080 yükseltmesi yapmayı düşünüyorsan, şimdiden en az 750W Gold sertifikalı bir PSU alman daha mantıklı olur. Örneğin, Corsair RM750x, Seasonic Focus GX-750, ya da benzer kalitede bir PSU gelecekte sorun yaşamamanı sağlar.
RTX 3070 Ti veya RTX 3080 yükseltmesi yapmayı düşünüyorsan, şimdiden en az 750W Gold sertifikalı bir PSU alman daha mantıklı olur. Örneğin, Corsair RM750X, Seasonic focus GX-750, ya da benzer kalitede bir PSU gelecekte sorun yaşamamanı sağlar.
çalıştırabilir. Ancak, PSU'nun %80 yükün üstüne çıkması uzun vadede sorun çıkarabilir. daha fazla ısınma, fanın sürekli tam hız çalışması vs. Garanti olsun diyorsanız ve bütçeniz olursa öneririm.
Çalıştırabilir. Ancak, PSU'nun %80 yükün üstüne çıkması uzun vadede sorun çıkarabilir. Daha fazla ısınma, fanın sürekli tam hız çalışması vs. garanti olsun diyorsanız ve bütçeniz olursa öneririm.