Çözüldü R5 5600 RX 6600 sistem oyunlarda Micro takılma yapıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Jengas

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Corsair 2x8 3600mhz
Ekran kartı
RX 6600
Anakart
Gigabyte A520MK
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600
Arkadaşlar tahmini 1 saat önce bilgisayarıma format attım, ayarlarını yaptım. Bazı oyunlarda Micro takılmalar ve FPS dropları yaşıyorum. Valorant'ta 400-500 FPS alırken bir anda 200'lere düşüyor ve bu da takılma yapıyor. Biliyorum sistemim çok iyi değil fakat Valorant gibi bir oyunda takılma sorunu yaşamak canımı sıkıyor. Bunun nedeni ve çözümü nedir? Bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.

Çözüm
Öncelikle Chipset sürücüsünü kurduğundan emin ol, birkaç maç daha oyna. Sistem önbelleğini oluşturdukça o takılmalar kesilecektir.
İstersen kartı baştan sen tasarla yine yaşayacaksın kartta sorun var senin anakart chipsetin ya da BIOS sürücün kurtarmayacak durumu bende de vardı yeni sistem aldım rahatım AMD ekran kartları pişmanlıktır.
deme be hocam, teşekkürler

Öncelikle Chipset sürücüsünü kurduğundan emin ol, birkaç maç daha oyna. Sistem önbelleğini oluşturdukça o takılmalar kesilecektir.
dediğin gibi de oluyor aslında hocam, oynadıkça takılmalar 0 a indi neredeyse. ama ilk açınca bu kadar sık olması zararlı bir durum mu peki?

deme be hocam, teşekkürler

dediğin gibi de oluyor aslında hocam, oynadıkça takılmalar 0 a indi neredeyse. ama ilk açınca bu kadar sık olması zararlı bir durum mu peki?
Hocam için rahat olsun, sisteme veya parçalara hiçbir zararı yok. Yaşadığın duruma Shader Önbellekleme deniyor. Var mı başka sorun?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı