R5 5600 RX 6700 Sistemde D-RAM uyarısı

Bybomber

Megapat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance CL16 3200 MHz
SSD veya HDD modeli
Adata 1 TB SSD
Ekran kartı
Sapphire RX 6700 Pulse
Anakart
Asus Prime B550 Plus
İşlemci
Ryzen 5 5600
Merhaba, sistemi yeni topladım. RAM'leri (Corsair 2x8 3200 MHz);
Tek olarak:
A1- çalışıyor,
A2- çalışıyor,
B1- D-RAM uyarısı veriyor görüntü yok,
B2- D-RAM uyarısı veriyor görüntü yok,
Çift olarak:
A1-A2 çalışıyor,
A1-B1 D-RAM uyarısı veriyor görüntü yok,
A2-B2 D-RAM uyarısı veriyor görüntü yok.
Sistemde beta olmayan son sürüm BIOS'a geçildi. Sorun devam ediyor. Problem nerede olabilir? Sorunun çözümü nedir?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2023-02-21 at 01.38.08.jpeg
    WhatsApp Image 2023-02-21 at 01.38.08.jpeg
    100,2 KB · Görüntüleme: 78
  • WhatsApp Image 2023-02-21 at 01.38.08 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2023-02-21 at 01.38.08 (1).jpeg
    106,3 KB · Görüntüleme: 113
anakartın kataloğunda 2 tanesinin nasıl takılacağı yazıyordur , doğru kombinasyonu bulman lazım , tek slot dene , çalışınca 2. slotun yerini bul , kırmızı led yer değiştirerek yanıyorsa tam oturmamış demektir , ilk kez takarken kırmızı ışık yanıp monitore goruntu gelmesi gerek f1 e basıp bios kurulumuna geç , biosa girebiliyorsan zaten ramlar çalışıyorudur

anakartın kataloğunda 2 tanesinin nasıl takılacağı yazıyordur , doğru kombinasyonu bulman lazım , tek slot dene , çalışınca 2. slotun yerini bul , kırmızı led yer değiştirerek yanıyorsa tam oturmamış demektir , ilk kez takarken kırmızı ışık yanıp monitore goruntu gelmesi gerek f1 e basıp bios kurulumuna geç , biosa girebiliyorsan zaten ramlar çalışıyorudur
A1-A2 çalışıyor sa doğru kombinasyon odur , problemi anlamadım , ramlar zaaten her kombinasyonda çalışmaz

Sorunu anlatamadım sanırım, mümkün olan kombinasyonları ve sonuçlarını yukarda yazdım. Ramleri ayrı ayrı deneyince ikiside çalışıyor. İkili olarak da sadece A1 ve A2 de çalışıyorlar. D-Ram uyarısı mevcutken sisteme görüntü gelmiyor. A1-A2 olarak çalıştırdığımda ramler 3200 MHz de toplam 16 GB olarak sorunsuz çalışıyor.
Edit: Sırasıyla ram slot adları, A1 A2 B1 B2 (1 2 3 4)

Bahsedilen şema bu sanırım. B2, A2-B2 kombinasyonlarında görüntü alamıyorum.

Dosya Ekleri

• resim_2023-02-21_020842921.png
    resim_2023-02-21_020842921.png
    276,5 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:
Sorunu anlatamadım sanırım, mümkün olan kombinasyonları ve sonuçlarını yukarda yazdım. Ramleri ayrı ayrı deneyince ikiside çalışıyor. İkili olarak da sadece A1 ve A2 de çalışıyorlar. D-Ram uyarısı mevcutken sisteme görüntü gelmiyor. A1-A2 olarak çalıştırdığımda ramler 3200 MHz de toplam 16 GB olarak sorunsuz çalışıyor.
Edit: Sırasıyla ram slot adları, A1 A2 B1 B2 (1 2 3 4)

Bahsedilen şema bu sanırım. B2, A2-B2 kombinasyonlarında görüntü alamıyorum.
2 seçenek var.

İşlemcinin pinleri sokete tam temas sağlamıyor doğal olarakta dual-channel çalışamıyor.

Ya da DIMM slotunda bir problem var.

Asus teknik destek ile görüştüm, ramler anakartla uyumsuz olabilir dediler. Anakartın sayfasında bileşen listesi mevcut. Ordan kontrol gerçekleştirdiğimde Corsair 3200 MHz 8 GB için uyumlu parça kodu göremedim (2x8 dual kit alsaydim desteği varmış). Böyle bir durum var mıdır?

Asus teknik destek ile görüştüm, ramler anakartla uyumsuz olabilir dediler. Anakartın sayfasında bileşen listesi mevcut. Ordan kontrol gerçekleştirdiğimde Corsair 3200 MHz 8 GB için uyumlu parça kodu göremedim (2x8 dual kit alsaydim desteği varmış). Böyle bir durum var mıdır?
Hayır böyle bir durum yok. Bütün DDR4 RAM'ler bütün DDR4 anakart ile uyumlu.

Dediğin yanlış, bizzat aynı durumu ben yaşadım
Dediğim yanlış değil. Bütün RAM'lerin Jedec hızları var. Yani global bir düzenleyici tarafından belirnenen. XMP olmasa dahi bilgisayarın boot olacağı JEDEC hızları var ve bütün anakartlarla uyumlu bu.

Asıl senin bildiğin yanlış çünkü piyasada 4-5 tane DDR4 IC üreticisi var.

Bunlar Hynix, Samsung, Micron, Nanya vb.

O yüzden piyasadaki bütün DDR4 RAM'ler piyasadaki bütün DDR4 anakartlarla uyumludur Jedec hızlarında.

Ama arkadaşın bilgisayarı hiç boot olmadığı için bunun RAM uyumsuzluğuyla alakası yok çünkü Jedec hızında çalışabilirdi o yüzden donanımsal bir problem var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı