R5 5600 sistem açılırken BIOS ekranı geliyor

Yer
İstanbul/Kartal
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarı kapatıp spora gittim geldiğimde bilgisayarı açtığımda BIOS ekranı açıldı. Sistemdeki tüm parçaları BIOS üzerinde görebiliyorum sistem hepsini tanıyor ancak anakartta boot ışığı sürekli kırmızı yanıyor. BIOS pilini çıkartıp taktım ama sorun düzelmedi. Boot menüye girdiğimde de hiçbir seçenek çıkmıyor, sadece "enter setup" seçeneği çıkıyor. Aklıma başka bir çözüm gelmediğinden buraya yazmak istedim.
Anakart: B450M-Mortar Max.
CPU: Ryzen 5600.
RAM: G.Skill 3600 MHz 32 GB.

Dosya Ekleri

• 20250809_220826.jpg
    258,2 KB · Görüntüleme: 28
  • 20250809_220904.jpg
    248,9 KB · Görüntüleme: 26
  • 20250809_221005.jpg
    187,5 KB · Görüntüleme: 27
Bu durumda ekran kartının önemli olduğunu sanmıyorum.

SSD'nizin modeli neydi? Kaç yıldır kullanıyordunuz? Bana sorun SSD kaynaklı gibi geldi.

Bu durumda ekran kartının önemli olduğunu sanmıyorum.

SSD'nizin modeli neydi? Kaç yıldır kullanıyordunuz? Bana sorun SSD kaynaklı gibi geldi.
Samsung 970 Evoda windows yüklü hocam. Bir de Kingston KC3000 var. 970 evoyu 3 yıldır kullanıyorum.

Samsung 970 EVO'da Windows yüklü hocam. Bir de Kingston KC3000 var. 970 EVO'yu 3 yıldır kullanıyorum.
Evet görsele detaylı baksam görürmüşüm aslında benim hatam. KC3000'e veya başka bir diske Windows kurulumu yapıp 970 EVO'daki dosyaları kontrol etme şansınız var mı? Veya Windows To Go gibi USB'den boot tarzı sistemlerle?

Yedekte bi laptop var ondan bişeyler yapmaya çalışayım hocam. Ama anlamadığım sistemde tüm bileşenler tanımlı. Sadece windows ekranı gelmiyor.

Yedekte bi laptop var ondan bişeyler yapmaya çalışayım hocam. Ama anlamadığım sistemde tüm bileşenler tanımlı. Sadece windows ekranı gelmiyor.
Bir Windows kurulum USB'si oluşturup sistemi onar şeklinde çalıştırmayı dener misiniz?

Bir Windows kurulum USB'si oluşturup sistemi onar şeklinde çalıştırmayı dener misiniz?
Yapacağım hocam

Üstadım az önce boot seçeneğeni UEFIden CSMye çevirdim ve görüntüdeki ekrana ulaştım ama 970 evoyu seçince yine de başlamıyor bu seçenekler kaybolup tekrar aynı ekran geliyor.

Dosya Ekleri

• 20250809_231158.jpg
    144,2 KB · Görüntüleme: 16
  • 20250809_231447.jpg
    251,3 KB · Görüntüleme: 15
Son düzenleme:
Yapacağım hocam

Üstadım az önce boot seçeneğeni UEFIden CSMye çevirdim ve görüntüdeki ekrana ulaştım ama 970 evoyu seçince yine de başlamıyor bu seçenekler kaybolup tekrar aynı ekran geliyor.
Muhtemelen Windows sistem dosyalarında bir sorun var, Windows kurulum USB'si kullanıp onarım modunu dene, hiç olmazsa önemli verileri portable USB ile (yani WinToGo veya USB'den Linux ile) yedekleyip komple format atmayı deneyebilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…