R5 5600 sistemde bir süre sonra görüntü gidiyor

Daha fazla  
Öncelikle sistemimi belirteyim;
AMD Ryzen 5 5600.
ASUS Radeon RX 6700 XT Dual 12 GB.
16 GB RAM.
500 GB M.2 SSD.

Daha önce yaşamadığım bir durum. Son zamanlarda bilgisayarı 15 20 dk açık bıraktıktan sonra görüntü gidiyor, kasanın ışıkları hala yanıyor, fanlar olması gerektiği şekilde çalışmaya devam ediyor. Discord üzerinden arkadaşlarımla konuşurken bu sorunu yaşarsam görüntü kaybının ardından ilk 20 saniye civarı beni duyabiliyorlar, lakin sonrasında benden ses alamıyorlar, sesim onlara gitmiyor yani. Lakin ben onları duyabiliyorum, aynı şey oyunlar ve diğer programlar için de geçerli, görüntü gitse dahi YouTube üzerinden ses alabiliyorum. Görüntü kaybını bir kere yaşadığımda kasayı fiziksel düğmeden kapa aç yapmadan sorunu düzeltemiyorum.

BIOS'um 2023 sürümüne güncel, zaten kasayı topladığımda (yaklaşık iki hafta oluyor) ilk iş BIOS'u güncelledim. Aynı şekilde sürücülerim yüklü, Aygıt Yöneticisi'nden baktığımda sürücülerin güncel olduğu yanıtını alıyorum. Isınma vs. olduğunu sanmıyorum, AMD yazılımı üzerinden oyun esnasında ısı ve FPS sürekli olarak takibimin altında zaten. Görüntü kaybı yaşadığım sırada ekran kartının ısısı en fazla 70 derece seyrediyor. Ekranım kasaya HDMI dönüştürücü olmadan, tek kablo ile takılı. Ekranda sorun olduğunu sanmıyorum ki zaten ekranı da kasa ile beraber yeni aldım. Daha önce kullandığım laptop bilgisayarıma bağladığımda sorun çıkartmıyor.

Son olarak Windows 11 Pro kullanıyorum, kurulum için ISO dosyasını orijinal siteden USB'ye yazdırıp o şekilde kurduk. İnternette konuyu bir iki gündür enine boyuna taradım fakat herhangi bir çözüme ulaşabilmiş değilim. Desteğe ihtiyacım var.

Sorun meydana geldiğinde ekran kartının yanındaki ışıklar sönüp tekrar yandı. Şimdi tek tek dediklerinizi deneyip yazacağım buraya.

Sorun meydana geldiğinde ekran kartının yanındaki ışıklar sönüp tekrar yandı. Şimdi tek tek dediklerinizi deneyip yazacağım buraya.
Sorun daha da ciddi şu an, görüntü gitti hiç gelmiyor.

düzenleme: windows ekrana gelmiyordu, kapa aç yaptım, mavi bir arkaplanda "Windows düzgün yüklenmemiş gibi görünüyor" hatası aldım.

Hazır önüme gelmişken formatlıyorum, sıfırdan kuracağım Windows 11'i. Ekran kartının pinlerini yer değiştirmedim henüz. PSU testini yapmayada fırsatım olmadı.

Son düzenleme:
Windows çökmüş olabilir ona bir şey diyemem ama, kartın görüntü kesmesi güç ile alakalı, kart kapatıyor kendini.

Ya soketlerde bir sorun var ya da PSU da, yeniden kurulum yapınca ilk olarak OCCT Power testi yapın, sonra soketleri yer değiştirip deneyin.

Şimdi OCCT Power testi için hazırlıyorum PC'yi. Dün Windows bir güncelleştirme yapmış, ben zaten sorunu en yoğun bu sabah yaşıyordum. Geçtiğimiz hafta en fazla 2 kere yaşamışımdır diye tahmin ediyorum. Dün gece aralıksız 4 5 saat çalışmıştı diye anımsıyorum.

Tabii ki muhtemelen dediğiniz gibidir, bakalım test sonuçları nasıl olacak.

Kusuruma bakmayın lütfen, bir takım internet sorunları yaşadığımdan geciktim. OCCT ile Power testi yaptım, aşağıya önümdeki ekranın görüntüsünü bırakıyorum, 10 dk'lık bir test için sorun bulamadı.

Not: Dün gece windows 11'e format attım, sorun normalde oyuna girdikten hemen sonra oluyordu, şu an aşağı yukarı 5 veya 10 dk sonrasında meydana geliyor. En son bundan yarım saat önce aynı sorunla karşılaştım, bilgisayarımı güç düğmesinden kapatıp açtığımda ekran kartının ışıkları yanmıyordu. Kabloları çıkarttım, güç düğmesine bi 10 saniye basılı tuttum, kabloları geri takıp tekrar açtım. Bu sefer dediğiniz gibi pinlerin yerlerini de değiştirdim. Şu anda ekran kartının ışığı yanıyor, henüz sorunun devam edip etmediğini bilmiyorum.

Düzenleme: önce OCCT ile test yapmamı, sonra pinleri değiştirmemi istemişsiniz, şimdi fark ettim. Pinlerin yerlerini eski haline getirip tekrar test yapmalı mıyım?

Dosya Ekleri

• image.png
    162,4 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:
Ara ara birebir aynı sorunları yaşıyorum. Şuan sistemimde ön rgbler çalışıyor kule tipi soğutucumun ışığı yanıyor ama dönmüyor ve görüntü alamıyorum. Yaklaşık 10 saniyede bir tüm rgbler işlemci dahil bildiğiniz sellektör yapıyor. Çözüm arıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…