R5 5600 sistemde neler yüsektilmeli?

"Ne yükseltilmeli?" sorusuna millet DDR5 uyumlu CPU-GPU-RAM cevabını veriyor ve dolayısıyla yeni anakart da gerekiyor. 2k monitör de ekleyeni var... E zaten geriye PSU ve kasa kalıyor 🤣
Arkadaşlar o sistemde yükseltme değil, direkt sistem yükseltme oluyor. Zaten o kadar bütçesi olsa sistem tavsiye konusu açar.
Ekran kartını ağaçtan mı topluyor, adamın ekran kartı şuan iyi, yükseltme diyince parça ile yapılır. Zaten sistem alacak olsa yeni sistem alacağım der. Bizde bütçe yazmışız zaten. Boştan yere adam kasayı neden satsın, Bütçesi varsa 3 parça satıp 3 parça alacak. Bu kadar basit hemen sistemi sat yenisini al yapması gerekmiyor bence :D beğenmedim diye emoji atmak nedir fikrini yaz geç :D

Selam arkadaşlar,

Öncelikle sistemimi yazayım.

İşlemci: AMD Ryzen 5 5600.

Anakart: ASUS Prime B450M-5 II.

Ekran kartı: ASUS ProArt GeForce RTX 4060 Ti OC 16 GB.

RAM: XPG Gammix D35 2*8GB 3200MHz DDR4.

SSD: Kingston NV2 1TB.

Kasa: XPG Valor Air Rainbow RGB 650W 80+

Şimdi gelelim sorularıma.

Ben sistemimi yavaş yavaş yükseltmek istiyorum, acaba nereden başlayabilirim?

Bir de örneğin PUBG de 2K neredeyse full ayarlarda 130'larda FPS alıyorum biraz kısınca 140-150 FPS'lerde geziyorum fakat anlık takılmalar oluyor anlayamıyorum.
Hatta bazen direkt oyuna giriyorum FPS 80'lerde falan oluyor sürekli kasma oluyor neden kaynaklanır acaba.

Teşekkürler şimdiden.
Anladığım kadarı ile 2 k monitörün var. Cpu yükseltmesi pek birsey değiştirmez diye düşünüyorum.1440p de o cpu o gpu ya yeter. Ddr4 e pek yatırım yapmani tavsiye etmem. Sen en iyisi toplu şekilde ddr5 e geç, şimdilik böyle idare et ama illaki birşeyler yapacam diyorsanda ram takviyesi yap şuanlik kafî

Arkadaşlar bütçeden ziyade ben ileriye yatırım yapmak için sordum. Mesela şundan bahsettim DDR5 bir anakart alıp RAM'leri değiştirsem başka bir şeye gerek kalır mı yeterlilik açısından demiyorum çok anlamadığım için soruyorum eksik bir şey kalır mı sadece RAM ve anakart değiştirsem.

Arkadaşlar bütçeden ziyade ben ileriye yatırım yapmak için sordum. Mesela şundan bahsettim DDR5 bir anakart alıp RAM'leri değiştirsem başka bir şeye gerek kalır mı yeterlilik açısından demiyorum çok anlamadığım için soruyorum eksik bir şey kalır mı sadece RAM ve anakart değiştirsem.
Ddr5 e geçmeyi düşünüyorsan eğer işlemci, ram ve anakartı değiştirmen gerekecek. Bu 3ü kesin değişecek parçalar

Tamamdır anladım. Sanırım anakart ve işlemci değişecekken intelede geçebilirim sanırsam.
Aynen anakartı intel soketli alırsan intele geçebilirsin.

Arkadaşlar benim bu sistemin değeri nedir acaba bilgisi olan var mı hepsi 1 senelik RAM'lerin dahil hepsinin kutusu duruyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı