R5 5600 sistemde RAM'e overclock yaptıktan sonra sistem kendisini sürekli yeniden başlatıyor

paulus

Femtopat
Daha fazla  
Sistemimdeki anakart, işlemci, RAM ve SSD'yi yeniledikten sonra BIOS ayarı yapmak istedim ve ilk olarak RAM'lerin hızını d.o.c.p ile 2400 MHz'den 3200 MHz'ye çektim. Daha sonra ayarları kaydedip sistemi yeniden başlattım ama PC 5 kere açılıp kapandıktan sonra BIOS kendini resetledi ve şu an ne yapacağımı bilmiyorum.

Sistemim:
ASUS Prime B550-Plus
AMD Ryzen 5 5600.
Kingston Fury Beast 8 GB DDR4 3200 MHz X2.
ASUS Dual Radeon RX 580 OC Edition 8 GB GDDR5.
WD SN350 1TB.

Hocam PC açılıyor mu rahatça? Açılmıyorsa statik elektriklenme olmus olabilir bende de olmuştu BIOS'u fiziksel olarak sıfırladıktan sonra overclocku tekrar denediğimde başarılı şekilde yaptım.
Statik elektriklenmeyi atmak ve BIOS'u sıfırlamanın çözümü şu şekildedir: Sistemin Power kablosunu çekin be Power düğmesine 5-10 kez basın, ardından BIOS pilini çıkartın ve 5 dk bekleyin. Beklerken RAM'leri de çıkartıp RAM'larin giriş tarafını bastırmadan hafifçe silgiyle silin silgi kalıntısı kalmasın dikkat edin. Sonrasında RAM'leri takın ve 5dk geçtikten sonra pilide takip sistemi çalıştırın. Bu yöndem BIOS'unuzu sıfırlayacak ve statik elektriklenmeyi atacaktır.

Hocam pili çıkarmama gerek kalmadan BİOS kendini resetledi ve daha sonra sistem düzgün çalıştı ama RAM'leri çıkarıp tekrar takmayı denememiştim eğer başka bir çözümü yoksa çıkarıp taktıktan sonra tekrar deneyeceğim yükseltmeyi

Hocam pili çıkarmama gerek kalmadan BIOS kendini resetledi ve daha sonra sistem düzgün çalıştı ama RAM'leri çıkarıp tekrar takmayı denememiştim eğer başka bir çözümü yoksa çıkarıp taktıktan sonra tekrar deneyeceğim yükseltmeyi

RAM'lerin slotlarını değiştirin hocam. Ha bir de fiziksel olarak BIOS sıfırlamanında yararı var hiç yoktan onu da deneyin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı