R5 5600 sisteme 2 RAM takılınca açılmıyor

Yeni adama

Femtopat
Daha fazla  
Anakartım MSI B550 M Pro VDH.

RAM 2x8 G.Skill Ripjaws CL16 3200 MHz.

Ryzen 5 5600.

Anakartımın 2 ve 4. slotuna taktığımda RAM'lerimi CPU ışığı yanıyor. 1 ve 3. slotlarına taktığımda ise hiçbir ışık yanmıyor ama yine de görüntü alamıyorum. RAM'lerimi bütün slotlarda tek tek deneyip test ettim. Bütün slotlarda tek RAM takılı iken çalışıyor ve görüntü alıyorum. 2. RAM'i takınca açılmıyor. XMP'yi kapattım yine de olmadı. BIOS pilini söküp taktım yine de olmadı. Daha öncesinde de mavi ekran yemiştim ve ondan sonra oldu her şey.

Dosya Ekleri

• IMG_0461.jpeg
    IMG_0461.jpeg
    81,1 KB · Görüntüleme: 149
  • IMG_0460.jpeg
    IMG_0460.jpeg
    81,9 KB · Görüntüleme: 850
Son düzenleyen: Moderatör:
Mavi ekrandan sonra bunun olması ve RAM'lerin çift olarak çalışmaması, RAM'lerden birinin sorunlu olduğunu gösteriyor. Tek tek RAM'leri takıp Memtest ile test edin. Sorunlu olan RAM ortaya çıkacaktır.

Öncelikle driverların güncel mi?

Mavi ekrandan sonra bunun olması ve RAM'lerin çift olarak çalışmaması, RAM'lerden birinin sorunlu olduğunu gösteriyor. Tek tek RAM'leri takıp Memtest ile test edin. Sorunlu olan RAM ortaya çıkacaktır.
Sonunda mantıklı cevap yazan biri çıktı. Herkes konu sahibinin yazdıklarını okumadan, onun zaten denemiş olduğu şeyleri öneri olarak sunmuş.

Konu sahibi, arkadaşın verdiği tavsiyeyi denemeli.

Bu arada her şey güzel çalışırken, o mavi ekranın neden olduğunu da sorgulamak lazım. RAM'lere overclock denemesi mi yapıldı vs.

Benzer sorun başıma geldi, forumlardaki her şeyi yaptım ama olmadı. En sonunda anakartı değiştirdim ve ilk denemede her şey düzgün çalıştı. Bendeki mavi ekran hatalarında RAM ile ilgili olduğu yazıyordu ancak anakartın RAM slotu sorunlu olduğu için bu hataları veriyormuş.

Hocam başka bir anakartta deneyebilirsen RAM'leri dene çalışıyorsa anakart sıkıntılı olabilir. Ya da başka RAM'in varsa Dual takıp dene aynı slotları çalışıyorsa RAM sıkıntılı olabilir.

Sonunda mantıklı cevap yazan biri çıktı. Herkes konu sahibinin yazdıklarını okumadan, onun zaten denemiş olduğu şeyleri öneri olarak sunmuş.

Konu sahibi, arkadaşın verdiği tavsiyeyi denemeli.

Bu arada her şey güzel çalışırken, o mavi ekranın neden olduğunu da sorgulamak lazım. RAM'lere overclock denemesi mi yapıldı vs.

Sen konuyu iyi okumuş mu oldun şimdi?

Soru:

RAM'lerimi bütün slotlarda tek tek deneyip test ettim. Bütün slotlarda tek RAM takılı iken çalışıyor ve görüntü alıyorum. 2. RAM'i takınca açılmıyor.

Senin önerin:
Tek tek RAM'leri takıp Memtest ile test edin. Sorunlu olan RAM ortaya çıkacaktır.

Konu sahibi zaten iki RAM'i de test etmiş. İki RAM de söylediğine göre tek takılıyken hata vermemiş. Yani biri sorunlu olsaydı, zaten tek takılıyken aynı hatayı alırdı.

Hocam büyük ihtimal sorun bu değil ama güç kaynağından oluyor olabilir mi? Tek RAM takılıyken ucu ucuna yeterli güç sağlarken 2. takıldığı zaman yeterli güç verememesi gibi? Sorun büyük ihtimalle bu değildir zaten ama yine de sormak istedim.

Sen konuyu iyi okumuş mu oldun şimdi?

Soru:

RAM'lerimi bütün slotlarda tek tek deneyip test ettim. Bütün slotlarda tek RAM takılı iken çalışıyor ve görüntü alıyorum. 2. RAM'i takınca açılmıyor.

Senin önerin:
Tek tek RAM'leri takıp Memtest ile test edin. Sorunlu olan RAM ortaya çıkacaktır.

Konu sahibi zaten iki RAM'i de test etmiş. İki RAM de söylediğine göre tek takılıyken hata vermemiş. Yani biri sorunlu olsaydı, zaten tek takılıyken aynı hatayı alırdı.
RAM test etmenin sadece görüntü almak veya oyun oynamak olduğu anlamına geldiğini düşünüyorsan bu senin problemin ve bilgisizliğin. Üzgünüm.

Lütfen sırf inatlaşarak tartışma yaratmak ve mesaj sayını arttırmak amacıyla cevap verme bana. Kolay gelsin.

RAM test etmenin sadece görüntü almak veya oyun oynamak olduğu anlamına geldiğini düşünüyorsan bu senin problemin ve bilgisizliğin. Üzgünüm.

Lütfen sırf inatlaşarak tartışma yaratmak ve mesaj sayını arttırmak amacıyla cevap verme bana. Kolay gelsin.

Derdim mesaj sayısını arttırmak olsa 5 senedir 50 mesajdan fazlasını atardım. Senin gibi 4 senede 1000 tane atardım mesela.

Ortada bir şey yokken yardımcı olmaya çalışan insanlara sataşmacı yorum atıyorsun, sonra yaptığın yorumu gösterince dediğim şeyden alakasız kendi kendine "Öeöeee ram bilgin yok yeaaa" diye bir şeyler söylüyorsun, hem de bunu "lütfen inatlaşma" dediğin cevapta, inatlaşmak için yapıyorsun.

Konuya yaptığın ekleme de yeni bir fikir değil, sadece başkasının yazdığını gereksiz bir şekilde sataşarak tekrar etmek. "Şu arkadaşın fikri süper yha onu dene".

Sana gereksizlik konusunda 10 üzerinden 10 puan verdim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı