R5 5600 ve RTX 3060 sistem Warzone oynanırken düşük FPS veriyor

ErcanÖ

Decapat
Daha fazla  
RAM
16
Ekran kartı
Rtx 3060 12GB
İşlemci
R5 5600
İnternette video izledim. Adam aynı benim ekran kartı ve işlemcim ile (Ryzen 5 5600) Extreme ayarlarda 140 FPS alıyor ama ben aynı ayarlarda 50 70 FPS arası alıyorum. En düşükte ise 90 110 FPS arası. Sanırım ekran kartından olabilir kullanımı hep %35 %40 gibi. Ya da baska bir sorun olabilir mi? İyi akşamlar teşekkür ederim şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende sadece Warzone girince biraz harita yüklüyor onda bazen düşüyor FPS ama Fortnite garip bir şekilde stabil 60 FPS'nin yukarısına çıkamıyor.

Ekran kartı RX6600 benim sadece o değişiklik var.

Warzone hem işlemci hem ekran kartını sömüren bir oyun olduğunu biliyorum ama Fortnite neden olduğunu anlamadım sizde konu açın bence.

Fazla yapmış olabilir misiniz?

Belkide eve gidince tekrar bakacağım.

Hocam işlemci soğutucu stok mu?

Stok soğutucu.

Warzone hem işlemci hem ekran kartını sömüren bir oyun olduğunu biliyorum ama Fortnite neden olduğunu anlamadım sizde konu açın bence.
Yarın bakacağım şu anda a ona bakamadım daha fazla oynamıyorum ama neden olduğunu anlayamadım.

Belkide eve gidince tekrar bakacağım.

Stok soğutucu.

Bende de aynı işlemci var stok soğutucu o kadar da iyi değil ben değiştirdim ısıda bir problem yaşamıyorum. değiştirip normale alabilirsiniz.
Undervoltage yapmadan önce kaç derece alıyordunuz?

İşlemden önce Warzone'de test etmemiştim ama alex Legends'te 100 dereceyi görmüştüm 1 kere.

Undervoltage işlemini arkadaşın dediği gibi ayarlayıp test edebilirsiniz yine de soğutucu almanızı tavsiye ediyorum, kule soğutucu ve mümkünse çift fan bir soğutucu almanızı öneriyorum.

Undervoltage işlemini arkadaşın dediği gibi ayarlayıp test edebilirsiniz yine de soğutucu almanızı tavsiye ediyorum, kule soğutucu ve mümkünse çift fan bir soğutucu almanızı öneriyorum.

Kaliteli bir soğutucu ne kadardır sizce?
Ya da bilgisayarciya götürsem o halleder mi dersiniz?

Kaliteli bir soğutucu ne kadardır sizce?
Ya da bilgisayarciya götürsem o halleder mi dersiniz?

Bende bu model var hiçbir sıkıntısını görmedim ama biraz büyük RAM slotlarınızı kapatmaması için boyutlarına bakmanızı tavsiye ederim.

Bunun gibi çift fan çift blok bir modelde tercih edebilirsiniz.

Videoyu atar mısınız? Aynı ayarlarda olduğundan emin misiniz? Sıcaklıktan dolayı performans kaybı yaşıyor olabilirsiniz. Ramleriniz dual mıdır? Sisteminiz hakkında daha fazla bilgi verirseniz size yardımcı oluruz. Lakin bu şekil üstün körü anlatmanın kimseye faydası olmuyor.

İşlemden önce Warzone'de test etmemiştim ama alex Legends'te 100 dereceyi görmüştüm 1 kere.

İşlemci aşırı fazla ısınıyor masaüstü için sınır 85'dir 90 olursa normal bir şekilde fazla ısınıyor deriz ama 100 derece normal değil kasan mesh yapıda değilse ve termal macunun kurumuşsa olabilir. Kule tipi soğutucuya geçmeni öneririm, kasan mesh değil ise mesh kasa almanda fayda var Ryzen 5000 serisi işlemci kullanıyosun hocam aşırı fazla ısınıyor doğal olarak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…