R5 5600 ve RTX3060 sistem nasıldır?

Dostum SSD ve PSU farkı olmadan aynı paraya toplansaydı eyvallah haklısınız derdim. Büyük kazık var burada ne diyebilirim ki. Kasayı geçin hadi. Soğutma farkı ve ses farkı var kule tipi soğutmada. Hadi diyelim bunu da geçelim 5600 için idare eder diyelim. Sizin anakart daha kaliteli o yüzden sizin güç kaynağı ile benimkini denk tutalım. Çünkü daha iyi anakart seçmişsiniz. Geriye kalıyor M.2 SSD farkı. Bana hâlâ kazık geliyor. İmkansız.
3K para farkı var çok yani. Ne diyebilirim ki. 500 TL falan olsa koymazda 3K fiyat farkı bana koyuyor doğrusu. Mesele 50k parada 3K değil. 15k parada 3K. Gözüme çok fazlaymış gibi geliyor. Tanıdığınız akrabanız vs yok mu iade için geri yollasın kapıdan.

Ya ben bilerek MSI PSU aldım 1700'lere vardı da MSI aldık her şeyi diye onu da öyle aldım kasa da öyle oldu bir nevi öyle diye diye ona döndü ya reis sen oradan buradan alışmışın toplamaya ben elimde zaten 3-5 kuruş var o da hiç bilmediğim bir siteden almaya güvenemiyorum vallahi hep HB'den alışveriş yapmışımdır he orada bazı şeyler ucuzdu da mesela PSU 1700'e vardı işimi görecek bilerek MSI aldım aynı olsun diye 800 TL buradan zaten zarar anakartı dediğin gibi alsam 1000 yine kasayı normalde 1000 TL'ye alacaktım onu alsam 2800 ediyordu gene ama bu sefer ben yine M.2 SSD almazdım çünkü zaten aşmışım insem almazdım yani düşün ben zaten M.2 hiç düşünmeden baktım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam RTX bazı oyunlarda çok kötü oltimize ediliyor örnek verirsem Mortal Shell'de bir tane yere girince FPS 150 FPS falan düşüyor 10 FPS oluyor oyun 3060 da DLSS3 yok DLSS 3 süz RTX açmama taraftarıyım ben 4060 var 23 bin liralara zaten.

22K fiyatta 4060 sistem attım. Pek araştırmadan almış sistemi yapacak bir şey yok. Bu gözler 40k paraya RTX 3050 hazır sistem alan gördü. Hem de vatandan.
Kazığın büyüğü var küçüğü var. Konu sahibininki küçük olandan.

Yuh hacım o kadar da değil biz 3-5 le kaybederiz sadece ya baktım da Hepsiburada'dan PSU'yu düşürsem ve anakartı düşürsem 1900 TL oluyor bu fiyata HB de gayet iyi M.2 SSD'ler var da bilemedim ya anakartda iyi yani epey araştırdım

Canın sağ olsun 3 bin TL'den bir şey olmaz. Anakartın mükemmel daha ne olsun.

Aga bir oyunda ışın izleme açılacaksa kart en az 1080p ultrada 3070 olmalı
2K ise 3080 olmalı benim fikrim

Canın sağ olsun 3 bin TL'den bir şey olmaz. Anakartın mükemmel daha ne olsun.
Aga şimdi arkadaş ne aldı ne kadara özet yazabilecek varmı pek anlamadım

Aga şimdi arkadaş ne aldı ne kadara özet yazabilecek varmı pek anlamadım
Kendi topladığı sistemi aldı.
Öncelikle ekran kartı; 2.el MSI 3060 Gaming X Trio 8450TL sahibinden Param Güvende ile.
Anakart: MSI B550-A Pro 4300TL.
RAM'lar; XPG 16 GB 8x2 1250 2.el ama sıfır.
İşlemci: Ryzen 5-5600 3650TL.
Kasa: MSI MAG Force 100R 2200TL.
PSU: MSI 650bn 80+ PSU 2500 TL.
İşlemci fanı: Freezer X123 kule tipi fan 460TL.
Termal macun 250TL civarı.
Burası 23k.

Dert etme böyle şeyleri bazen böyle hataları herkes yapar sen oyununu oyna keyfine bak kral.

Ya hocam nerelere daldım ben düşürsem zaten bir şey almam. Para yok ki M.2 SSD falan almazdım yani düşürsem parası azaldı diye sevinirdim o da 2000 TL için işte ben de bir daha ekstra kart yenilersem anakart değiştirmiyeyim ya da PSU güncellemeyeyim diye. HB de mesela Power Boost var PSU olarak o da 550W'lık şimdi 550W alsam onu da değiştirmek gerekir 2 gün sonra 650W da bir PSU var 1800'e ama MSI daha çok alan olmuştu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…