R5 5600 ve RX 6600 sistemde takılmalar oluyor

Taha Kuzu

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, hayırlı geceler. Öncelikle PC özelliklerini yazayım:

• B550M Mortar Wi-Fi anakart.
  • Ryzen 5 5600 işlemci.
  • AMD Radeon RX 6600 XFX Speedster SWFT 210 ekran kartı.
  • 2x8 16 GB Corsair Vengeance LPX 3600 MHz RAM.
  • Kingston KC3000 512 GB PCI-e 4.0 M.2 SSD (7000 MB/s okuma, 3000 MB/s yazma hızına sahip, çok hızlı)
  • Corsair Spec 05 kasa.
  • Corsair CV650 650W PSU.

Geçenlerde Ryzen 5 3600 olan işlemcimi Ryzen 5 5600 ile güncelledim. Ancak birkaç gün sonra Valorant'ta FPS droplar, Chrome'da ekran takılması (Alt + Tab veya başka siteye geçince düzeliyor), Discord'un donması ve seslerin gelmemesi gibi sorunlar yaşamaya başladım.

Biraz baktım, PSU yetersiz kalıyor olabilir gibi sonuçlar gördüm. Sizce neden böyle oluyor? Montajını kendim yaptım, montaj sırasında bir yer arıza mı yaptı veya bir kablo temassız mı kaldı? Ne yapmam gerekiyor?

PSU gayet yeterli. İşlemci sonrası BIOS güncellemesi durumu düzeltebilir, BIOS'u güncellemeyi deneyebilirsiniz.

BIOS güncellemiştim aslında devam etti sorun şimdi bir ekran kartına baktım da böyle bazılarının yarısı yok bundan olabilir mi pek bilgim yok.

Şimdi fark ettim de kullandığım HDMI kablosu bayağı eski ve FPS düşmeden ekran takılıyor kablodan olabilir mi acaba?

Dosya Ekleri

• IMG_4252.jpeg
    IMG_4252.jpeg
    62,4 KB · Görüntüleme: 23
  • IMG_4251.jpeg
    IMG_4251.jpeg
    85,7 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleme:
Bios güncellemesi yaptıysan ekran kartı ve chipset driverı silip yeniden kurmayı deneyebilirsin ama bence format atman daha iyi olur. Bazen bu tarz işlemci değişimlerinde format atmadan performans sorunları düzelmiyor. Tabi işlemcide bir sorun olmadığını varsayıyorum.

Merhaba, hayırlı geceler. Öncelikle PC özelliklerini yazayım:

• B550M Mortar Wi-Fi anakart.
  • Ryzen 5 5600 işlemci.
  • AMD Radeon RX 6600 XFX Speedster SWFT 210 ekran kartı.
  • 2x8 16 GB Corsair Vengeance LPX 3600 MHz RAM.
  • Kingston KC3000 512 GB PCI-e 4.0 M.2 SSD (7000 MB/s okuma, 3000 MB/s yazma hızına sahip, çok hızlı)
  • Corsair Spec 05 kasa.
  • Corsair CV650 650W PSU.

Geçenlerde Ryzen 5 3600 olan işlemcimi Ryzen 5 5600 ile güncelledim. Ancak birkaç gün sonra Valorant'ta FPS droplar, Chrome'da ekran takılması (alt + Tab veya başka siteye geçince düzeliyor), Discord'un donması ve seslerin gelmemesi gibi sorunlar yaşamaya başladım.

Biraz baktım, PSU yetersiz kalıyor olabilir gibi sonuçlar gördüm. Sizce neden böyle oluyor? Montajını kendim yaptım, montaj sırasında bir yer arıza mı yaptı veya bir kablo temassız mı kaldı? Ne yapmam gerekiyor?

Hocam bence temiz bir format atın sürücüleri kurun derim bende işlemci değiştirdikten sonra aynı sorunlarla karşılaşmıştım çünkü.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı